St.Barbara G.A. uit de Maat

Ons aangepast Logo

Fanfare St. Barbara G.A. Schaesberg heeft besloten niet meer in de maat te lopen. Sinds 1950 is deze gastvrije muziekvereniging zoekende naar haar ware identiteit. Wat eens een fluit- en tamboerkorps en drumfanfare was, is in 1999 omgeschakeld naar fanfare. Een fanfare heeft een selecte keuze uit muziekinstrumenten om aan de criteria voor een fanfare te voldoen. Dat vindt St. Barbara G.A. niet meer van deze tijd. Muziek is dynamisch en de ontwikkeling staat nooit stil. St. Barbara G.A. blijft ook ontwikkelen en heeft middels goed overleg tussen het bestuur, de dirigent en de leden besloten de term ‘fanfare’ los te laten. Daarmee gaat voor Muziekvereniging St. Barbara G.A. (zoals de fanfare vooralsnog gaat heten) een nieuwe wereld open. St. Barbara wil grenzen verleggen en staat vol zelfvertrouwen achter deze ‘nieuwe’ muzikale klankkleur. De muziekvereniging is er trots op dat hiermee voor elke muzikant, ongeacht het instrument, de deuren open staan. Met voor de muzikanten en – zeker ook voor het publiek – mooie, populaire muziek biedt St. Barbara voor iedereen een plek die in groepsverband wil musiceren. Muziekvereniging St. Barbara G.A. repeteert elke woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het Streeperkruis te Landgraaf. Het nieuwe concept biedt voor zowel beginnende als voor gevorderde muzikanten een breed scala aan muziekwerken. Ook staat de vereniging open voor muzikanten die op projectbasis hun talenten willen inzetten. Denk aan bijvoorbeeld een groots kerstconcert of de Maestro Competitie Landgraaf. Van basgitaar tot klarinet, van dwarsfluit tot cello, alles is welkom en de mogelijkheden worden graag met u besproken.