Hennie Darding is de nieuwe Maestro van Landgraaf

Onze Nieuwe Maestro van Landgraaf Hennie Darding
(fotograaf Frank Jeurissen)

Zaterdag 26 november organiseerden we onze 3e editie van Maestro van Landgraaf. Wederom streden prominenten Landgravenaren om de titel en wisselbeker van Maestro van Landgraaf.

Maanden van voorbereiding gingen vooraf waarbij de kandidaten de lange weg aflegden, eerst met 1 op 1 lessen van onze eigen dirigent Math Somers en vanaf oktober de wekelijkse repetities met het orkest. In deze periode zagen we de kandidaten ontplooien tot waardige “dirigenten” en kijken we terug op een zeer prettige en gezellige samenwerking.

En dan was het zover, de finale. De zaal zat vol met supporters en sympathisanten van de kandidaten en onder de kritische ogen van de vakjury, te weten, Dhr Hub Nickel en Dhr Leon Simons, dirigeerden de kandidaten ieder 2 muziekwerken.

De presentatie was wederom in de vakkundige handen van Jack Vinders. Hij zorgde voor de zowel vrolijk als muzikale noot op de avond. Naast presenteren werd het publiek ook getrakteerd op enkele van zijn gezellige liederen.

Uiteindelijk werd er door de vakjury bekend gemaakt wie de nieuwe Maestro van Landgraaf was geworden. De Jury was erg onder de indruk van Hennie Darding’s optreden. Niet alleen gaf hij perfect de maat en het tempo aan maar ook de diverse inzetten en hij had een goed overwicht op het orkest waardoor alle overgangen foutloos verliepen. Hierdoor was hij in de ogen van de jury de grote winnaar van deze Maestro finale.