Schitterend weekend finale Maestro en Barbaradag viering

Wij kunnen met trots terugkijken op een uitermate geslaagde eerste editie van Maestro van Landgraaf. De Fanfare organiseerde op zaterdag 3 december jl. Na maanden van hard werken met onze  dirigent Math Somers en onze Fanfare was het dan zo ver. In een zaal vol met supporters en sympathisanten stonden Ton Peters, Francesco van Ooyen, Raymond Vlecken, Margriet Dreissen en Sjef Jongschaap dan toch echt als dirigenten in spe op het podium. Alle 5 kandidaten dirigeerden 2 keer een fragment uit bekende muziekwerken en deze werden kundig beoordeeld door de juryleden Leon Simons en Hub Nickel. De presentatie van de avond was in handen van niemand minder dan Jack Vinders. Natuurlijk deed hij dit  op zijn bekende vakkundig en humoristisch wijze. Daarnaast zong hij enkele liederen van zijn nieuwste CD. Iedereen had zich goed voorbereid en liet duidelijk zien dat men het dirigeren al aardig onder de knie had en het was voor de jury dan ook heel moeilijk een winnaar te benoemen. Het was echt een nek aan nek race en het verschil bedroeg ook maar een paar 10e punten. De uiteindelijke winnaar was Raymond Vlecken.  Hij mag als eerste de titel Maestro van Landgraaf dragen en de wisselbeker mee naar huis nemen.

Maar deze avond kende geen verliezers. Alle 5 kandidaten die deze uitdaging zijn aangegaan en deze met verve hebben doorstaan mogen zich terecht winnaars noemen. Als aandenken aan hun deelname aan dit evenement ontvingen zij dan ook een mooi certificaat. Op het eind van de avond hadden de kandidaten nog een verrassing voor alle muzikanten. Zij ontvingen allemaal een bos bloemen uit handen van de kandidaten als teken van waardering voor de goede begeleid en maanden van geduldig en enthousiast werken en musiceren met de kandidaten. Dit mooie gebaar werd dankbaar in ontvangst genomen. Het was een geweldige avond die zeker een vervolg zal krijgen.  De 2e editie van  Maestro van Landgraaf  staat in de planning rond 2018-2019. Omroep Landgraaf heeft een mooie tv reportage gemaakt die over enkele weken wordt uitgezonden.

De dag na Maestro was ons patroonsfeest ter ere van de H.Barbara, met Barbara GA luisterden we de H.Mis muzikaal op, deze mis was tevens ook ter ere van de oud mijnwerkers en daarom werd de Steigermars gespeeld en de Sint kwam ook nog even langs.

Posted by Carin Somers on Monday, December 5, 2016

Na de H.Mis en de kranslegging ter ere van onze overleden leden, werden onze 4 jubilarissen gehuldig. Peter Frings en Tamara van der Lenden zijn 25 jaar lid en ontvingen het zilveren bondinsigne met oorkonde. Cobi Degeulle en Kelsey van der Lenden zijn 10 jaar lid en kregen een attentie van de vereniging.