Kerstconcert 13december

 

Op  zondag 13 december stond ons laatste optreden van 2015 op de agenda. En dat is altijd ons kerstconcert bij Zorgcentrum Heereveld. Voor de 11e keer gaven we daar belangeloos een leuk kerstoptreden. De bewoners weten dat ze getrakteerd worden op niet alleen leuke gezellige muziek maar ook op een grote dosis humor . Onze speaker Linda maakt de bewoners altijd gek. Zo ook dit jaar en natuurlijk mochten de mensen actief mee doen tijdens Christmas Swing. We kijken terug op een super gezellige middag in Waubach

                              voor alle foto's klik hier

                             Alle andere filmpjes zijn te vinden op ons youtube kanaal, Barbaraga

Barbaradag 6 december

 

Op  zondag 6 december vierden we ons familie feest ter ere van de H.Barbara. De dag begon met het muzikaal opluisteren van de H.Mis in de Petrus en Paulus kerk. Daar kwam dit jaar ook de Sint met zijn zwarte Pieten op bezoek . Een zwarte Piet heeft zelfs het orkest even gedirigeerd. Na de kranslegging en de koffietafel, werden de drie jubilarissen gehuldigd, Francis Somers 20 jaar lid, Kyra van der Lenden 12,5 jaar lid en Lynn van Bussel 10 jaar lid. Diverse vrijwilligers werden met een presentje bedankt en het laatste jeugdlid in het grote orkest die nog een blauwe trui had,Emily Bloem, werd verrast met een nieuw uniform. De dag eindigde met een gezellig samen zijn en een over heerlijk koud buffet.

                                 voor alle foto´s klik hier

 

   

 

Jeugdkamp 26 okt/m 29 okt

 

Op maandag 26 oktober vertrokken de jeugdleden met de leiding voor haar jaarlijks Jeugdkamp weer naar het Duitse plaatsje Birgelen. Ook dit jaar had de jeugdcommissie bijzonder haar best gedaan om de dagen te vullen met leuke spellen. De maandag had een feestelijk tintje omdat Linda jarig was. Ook was er een intern solisten concourtje en  de laatste dag werd afgesloten met een bezoek aan het plaatselijk zwembad. We kijken terug op een geweldig geslaagd jeugdkamp.


                                  voor alle foto's klik hier

Herfstconcert bij Harmonie St.Martinus Vijlen

 

Op zaterdag 24 oktober vertrokken we naar Vijlen om daar onze medewerking te geven aan het koffieconcert van Harmonie St.Martinus Vijlen. Met deze harmonie hebben we al een aantal jaren contact. In 2012 zouden wij daar samen een buitenconcert geven tijdens ons concertweekend.Helaas is dat destijds door de barre weersomstandigheden afgezegd. Nu konden we wel daar optreden. De zaal was druk bezet omdat 2 orkesten voor een beoordeling meededen. Voor ons orkest was het dan ook een extra uitdaging om daar goed voor de dag te komen en vooral onze jongere leden hebben zich goed erdoor heen geslagen en zijn zo weer een ervaring rijker geworden. We zullen binnenkort de harmonie uitnodigen voor een tegen bezoek.

2e landgraaf Bruist weekend

 

In het weekend van 26 en 27 september organiseerde de stichting Landgraaf Musiceert haar 2e Landgraaf Bruist weekend met als thema het jaar van de Mijnen. De opzet van dit weekend is dat alle hafa verenigingen uit Landgraaf de muziek naar de mensen brengt , even niet binnen de 4 muren van de concertzalen. Ook dit jaar is deze opzet zeer geslaagd. Onze fanfare had de eer om dit evenement officieel te open. Om 13.00 marcheerden wij, vergezeld door 5 oud mijnwerkers, door de galerijen van winkelcentrum op de Kamp.


                                    Voor alle foto's klik hier

Op het podium openden wij met het lied Der Steigermars, waarbij koor Musica Vincit uit Landgraaf de coupletten zong. Daarna vervolgden wij ons optreden met een zeer gevarieerd concert. Ook ons Jeugdorkest was er weer bij. Zij gaven in de galerij een klein concert voor het winkelend publiek.

9e Autowasdag

 

Zondag 6 september organiseerde de jeugdcommissie weer haar jaarlijkse autowasdag. Voor de 9e keer wisten de automobilisten massaal de parkeerplaats van het Streeperkruis te vinden en vertrouwden zij hun auto toe aan onze jeugdleden. Er werd hard gewerkt, want dit jaar werden er maar liefst 37 auto's gewassen,een absoluut record . De opbrengst was dan ook bijzonder hoog. Er werd 360 euro verdiend en hiermee zijn de kosten van het aankomend jeugdkamp gedekt


                               voor alle foto's klik hier

11e Somers-zomerconcert

 

Zaterdag 4 juli stond ons grootste optreden van het jaar  op de agenda. In ons jubileum jaar hebben we de samenwerking gezocht met een Limburgse top artiest nl. Jack Vinders. We hebben de mensen een avond gepresenteerd die je normaal in de schouwburg kunt aanschouwen. Niet alleen trad Jack Vinders met de fanfare op maar zong hij ook enkele eigen liedjes, kwam Sjonnie d'r Possbül langs om met de fanfare te participeren, trad Stan Peters op, liet Clara Zoerbier en haar nicht Maria Prumpeler hun gezichten zien. Het werd een drie uur durend, avond vullend concert, waarbij de mensen buikpijn hadden van het lachen. Van dit prachtig concert is een dvd gemaakt, die men kan bestellen voor 3 euro. Mail naar somers87@zonnet.nl en u kunt nagenieten van dit uniek optreden
                                voor alle foto's klik hier
 
En hier een prachtig fragment van Sjonnie. Dit en nog veel meer staat op de dvd.

Streetparade Nieuwenhagen

 

Zondag 21 juni waren wij present tijdens het grote evenement in Nieuwenhagen. De jubilerende Harmonie St.Caecilia Nieuwenhagen en Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide organiseerde samen een grote streetparade en taptoe waarbij niet alleen bijna alle hafa verenigingen uit Landgraaf aanwezig waren maar ook enkele toppers van het WMC show gebeuren. Van Advendo Sneek, tot Exemple Brabant en Jachthoorn trompetter korps Edelweis tot aan de Maastrichtse Verkennersband. Het publiek werd getrakteerd op een schitterende middag vol mooie muziek en show. Ook onze fanfare deed mee aan de Streetparade en wist zich met al haar jonge leden goed staande te houden tussen al die grote namen. Tijdens de optocht scoorden we bij het publiek hoge ogen en we mochten zelfs een groot compliment ontvangen van Showband Adest Musica Sassenheim. Ze hadden zelden een fanfare zo goed zien marcheren. Is het harde werken niet voor niks geweest.


                                Voor alle foto's klik hier

Sacramentsprocessie Schaesberg

 

Zondag 7 juni waren wij present tijdens het jaarlijks Sacramentsprocessie. Onder een stralende zon, trok de stoet door de straten. We moesten dit jaar ook musiceren bij het 1e altaar en omdat niet alle verenigingen present konden zijn, was de lengte van de grote route een stuk ingekort. We waren met onze fanfare representatief goed aanwezig.


                                 Voor alle foto's klik hier

1e open hafabra tent kampioenschap

 

Zaterdag 23 mei deden wij mee tijdens het 1e open hafabra tent kampioenschap van fanfare St.Elisabeth Groenstraat. Naast onze fanfare waren er nog vier deelnemers. Met de opdracht dat het optreden ook een hoog entertainment gehalte moest hebben, hebben we de samenwerking met de kerkraadse zanger Jack Vinders gezocht. Deze samenwerking zorgde voor een zeer bijzonder optreden met de nodige dosis humor en muzikaliteit. Hoewel we niet gewonnen hebben, werd al snel duidelijk dat we wel de publiekslieveling waren. Dit optreden gaan we tijdens ons Somers-zomerconcert op zaterdag 4 juli herhalen en uitbreiden, dus dat mag u zeker niet missen. De voorverkoop gaat nu van start. Kaartjes kosten in de voorverkoop 4 euro en aan de dagkassa 5 euro. De voorverkoop duurt tot 1 juli en u kunt uw kaarten bestellen via : somers87@zonnet.nl of kopen bij het voorverkoopadres: Partycentra Het Streeperkruis in Landgraaf


                             voor alle foto's klik hier    

                   

communie zondag 17 mei

 

Zondag 17 mei hadden we  ons jaarlijks optreden tijdens de communie van de kinderen van OBS PWA en De Carrousel.
 Naast het ophalen van de kinderen en het begeleiden naar de kerk, luisteren we ook altijd de H.Mis muzikaal op. Dan spelen we een paar mooie andantes en een muziekwerk dat leuk is voor de kinderen nl Toy Story. Als vergoeding vragen wij altijd de opbrengst van de 2e collecte en ook dit jaar was dit een heel mooi bedrag en zien we dit als een teken van waardering die wij mogen ontvangen van de mensen.

                                      voor alle foto's klik hier

         

repetitiedag met Jack Vinders

 

Zondag 19 april hadden we een repetitiedag in het Streeperkruis, omdat wij tijdens onze jaarlijkse Somers-zomerconcert een leuk programma gaan brengen met Jack Vinders. Het orkest repeteerde de hele dag en in de middag kwam Jack erbij en werden er samen mooie klanken geproduceerd. Het bewijs dat hard werken en gezelligheid goed samen gaat werd hier geleverd.


                                   voor alle foto's klik hier

Opname Omroep Landgraaf

 

Woensdag 15 april was de cameraploeg en interviewer Ton Peters aanwezig in het Streeperkruis, omdat zij van ons een opname gingen maken voor hun programma in kader van het jaar van de Mijnen. In hun programma komen enkele oud-mijnwerkers aan het woord en men wilde dit muzikaal laten omlijsten door onze fanfare. Wij hebben 4 marsen gespeeld die zij in hun programma gaan toevoegen. Onze jonge trompettist Casper, had met zijn 9 jaar de solo partij in de Steigermars en onze dirigent werd geinterviewd.Het was een leuke ervaring en binnen een half uur stond alles keurig op de film


                                        Voor alle foto's klik hier

Weekend 11 en 12 april 2015

 

Zaterdag 11 april hadden we onze lang verwachte reunieavond in kader van ons 65 jaar bestaan van de vereniging. Maar liefst over de 100 oud-leden vonden de weg naar het Streeperkruis en hadden een onvergetelijke avond. Even was de klok flink terug gedraaid  en herleefde men oude tijden.

Zondag 12 april had ons jeugdorkest haar eerste optreden buiten Landgraaf. Zij ontvingen van onze bevriende Harmonie St.Joseph Nederweert een uitnodiging om mee te doen aan haar "knakworst"concert. Dit evenement had een middag vullend programma met een korte repetitie, leuke spellen, lekkere broodjes knakworst en daarna een concertoptreden voor publiek waarbij de Napoleoans mars aan het eind samen ten gehore werd gebracht.

Dit weekend stond zo in het teken van oude gloriedagen en de toekomst van de vereniging, die met dit jeugdorkest zeker gewaarborgd is.

                                                 
voor alle foto's klik hier

                                                                        voor alle foto's klik hier


 
                      
 

Pasen 2015

 

Jaarlijks organiseren we twee paasaktiviteiten om extra geld in de kas te krijgen. Op vrijdag 20 maart hadden we onze paaskienavond en de week erna werd er de hele week paaseieren aan de deur verkocht. Ook dit jaar wisten we 4360 eieren aan de man te brengen. Beide aktiviteiten waren weer zeer geslaagd. Muzikaal is er dan ook nog een optreden nl. de palmpasen optocht in de wijk Lichtenberg op palmzaterdag.

                       
        Compilatie foto palmpasen optocht en verkoop paaseieren

Carnaval 2015

 

Zaterdag 14 februari was niet alleen Valentijnsdag maar ook de start van ons carnavals optreden. Deze begint traditie getrouw met het muzikaal opluisteren van de Kindercarnaval. Al jaren lopen wij deze optocht mee. Dit jaar zijn onze carnavals pakken gepimpt. Het resultaat mag er wezen. De mooie emblemen op de rug en de gebreide sjaals maken maakt het geheel perfect af.


                                    Voor alle foto's klik hier

Dinsdag is altijd de grote dag van de optocht van Landgraaf. Elk jaar plaatsen we op facebook een oproep met de vraag of de mensen langs de route foto's van ons willen maken en het resultaat mag er wezen. Maar we willen een persoon in het bijzonder bedanken en dat is Danny Horsch, die ook nu weer met ons de hele route heeft meegelopen en alles op de gevoelige plaat heeft gezet. Zodat we niet alleen prachtige foto's hebben maar ook een mooie filmreportage kunnen plaatsen op de website.


                                    Voor alle foto's klik hier