kerstconcert Heereveld 17 december

 

Op zondag 17 december gaven we net als elk jaar een kerstconcert in zorgcentrum Heereveld. De middag werd gevuld met niet alleen kerstklanken maar ook polka's en meezingers kwamen langs. Het publiek heeft gezongen, geschunkeld en gedanst. Wat wil je als orkest dan nog meer, als je ziet dat je publiek heeft genoten.

 

 Barbaradag 3 december

 

Op zondag 3 december vierden we ons patroonsfeest van de H.Barbara. Deze dag begon met het opluisteren van de H.Mis  die tevens ter ere was van de Mijnwerkers. Daarna heeft het bestuur een krans gelegd voor al onze overleden leden op het kerkhof  in de Kakert. Na de koffietafel werd Femke Munnichs gehuldigd voor haar jubileum. Ze is 10 jaar lid. Diverse mensen werden nog even extra in het zonnetje gezet voor al het werk wat zij doen voor onze fanfare. Daarna nog even lekker een potje kegelen en de quiz waarna de dag werd afgesloten met een heerlijk koud buffet.
 

                                               voor alle foto's klik hier

 Kertsoptreden vrijdag 24 november

 

Op vrijdag 24 november traden wij op tijdens de jubileum editie van de jaarlijkse kerstshow bij onze sponsor Danny's Bloemen en kadoshop. In de mooi versierde Brandpoort stonden diverse kramen met kerst decoratie en hebben wij de kerst sfeer verhoogd met mooie kerstliederen.

     Halloweenconcert zondag 29 oktober

 

Ons aller eerste Halloweenconcert is een feit en we mogen constateren dat het een super geslaagd evenement was.Naast griezelmuziek was ook de zaal in Halloweensfeer, we hadden twee griezels die de mensen op gepaste wijze welkom heetten en voor de jonge bezoekers griezelsnoep uitdeelden.Ons Damescomitee had griezel koekjes gebakken en andere griezel lekkernij bij zich om uit te delen aan alle bezoekers. Met de beamer werden de muziekwerken visueel ondersteund met passende griezel beelden en dansgroep PHDES voerden twee griezel dansen uit. Aan het eind werd Thriller een hoogtepunt. Samen met de dansgroep als de zombies van Michael Jackson. Linda Bloem was weer onze speaker en deed dit zoals we van haar gewend zijn, op haar unieke manier, als Gravin Dracula.Al met al een geweldige belevenis voor het publiek en ons orkest. Tevens was het voor onze interim Dirigent Léon Simons, zijn laatste optreden met onze fanfare. Na een periode van 7 maanden kan het dirigeerstokje weer worden overgedragen aan onze dirigent, die genoeg hersteld is om  ons orkest muzikaal te leiden. Daarom stonden beide dirigenten tijdens dit concert als muzikale leider voor ons orkest en werd de een bedankt voor de afgelopen periode en werd de ander weer welkom geheten in ons midden.

                                                                    Vor alle foto's klik hier


 

               

 

Jeugdkamp 13 okt t/m 16 okte

 

vrijdag 13 oktober vertrokken de jeugdleden en begeleiders naar het vertrouwde Jugendheim in Birgelen om daar enkele leuke dagen te verbrengen. Traditioneel gaan we in de hefstvakantie op jeugdkamp. Onze jeugdcommissie, Lynn van Bussel, Femke Munnichs en Desriee Somers hadden weer een goed kamp georganiseerd. Van griezeltocht waarbij enkele vrijwilligers de moeite hadden genomen om in het bos als griezel te gaan verstoppen tot zeskamp en chace zoeken in Roermond waarbij diverse schatten gezocht moesten worden. Als afsluiter werd er op de terugweg een haalt gemaakt bij het tropisch zwembad in Sittard.                                                Onze Jeugdcommissie; Femke, Desiree en Lynn               

                                                                    Voor alle foto's klik hier

Repetitiedag voor Halloweenconcert

 

zaterdag 7 oktober hebben de muzikanten en beide dirigenten Math Somers en Léon Simons de weg naar het wijkcentrum het Eikske gevonden. Daar werd er van 11.00 uur tot 16.00 uur intensief gerepeteerd aan de muziekwerken voor ons aller eerste Halloweenconcert. Ook de dames van PHDES kwamen meedoen, want een muziekwerk doen we samen.

                                                                        Klik hier voor alle foto's

Autowasdag zondag 17 september

 

Ook deze aktiviteit is niet meer weg te denken. Elk jaar staan onze jeugdleden klaar met emmers water, sop en sponzen om de auto's weer aan blinken te krijgen. Dit alles om de jeugdkas te spekken zodat ze in de herfstvakantie op Jeugdkamp kunnen gaan. Vanaf 11.00 uur stroomden de auto's binnen en mede dank zijn diverse sponseringen van o.a. ons Ere lid Ron Stevens, haalden men en heel mooi bedrag binnen en kunnen de jeugdleden weer gratis mee op kamp.

Somerszomerconcert 1 juli

 

Hoewel onze eigen dirigent nog een tijd uit de roulatie zal zijn, blijven we toch ons traditioneel Somers-zomerconcert organiseren. Deze keer is de samenwerking gezocht met Koor New Sound uit Landgraaf. Zowel het koor als ons orkest hebben een afwisselend, populair optreden verzorgd

 

Uitwisselingsconcert Jeugdorkesten in Nederweert

 

Op Zondag 25 juni was ons jeugdorkest voor de 3e keer een dag samen met jeugdharmonie St.Jospeh. Men vertrok naar Nederweert waar vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur alles in het teken stond van muziek, spel en plezier. Beide orkestjes gaven ieder een mini concert en aan het eind werden enkele werken samen ten gehoor gebracht. Het was weer top. Volgend jaar komen onze vrienden uit Nederweert naar ons toe

Playinn zaterdag 17 juni

 

Op Zaterdag 17 juni was er op uitnodiging van Harmonie Kur-Kapel Falcobergia een playinn met onze beide orkesten. In de middag werd in het Streeperkruis gerepeteerd aan 4 gezamenlijke werken. Het was een leerzame middag die afgesloten werd met een warme hap en een lekker drankje. Om 19.00 uur begon de concertavond boven op de berg van de ruïne van Valkenburg. Een prachtige locatie. Beide orkesten gaven eerst afzonderlijk een optreden en aansluitend werden de orkesten samengevoegd tot een groot orkest en werden de 4 werken ten gehore gebracht. We kijken terug op een geweldig evenement, dat volgend jaar zeker een vervolg krijgt. Voor alle foto's: klik hier

  

 

Feestelijke Heropening P en P kerk

 

Op Zondag 28 mei waren we weer van de partij. Deze keer werd ons gevraagd om mee te werken aan de feestelijke heropening van de Petrus en Paulus Kerk van Schaesberg. Natuurlijk hebben we daar gehoor aangegeven en zo liepen wij voorop tijdens de Feeststoet naar de gerestaureerde kerk.

                               voor alle foto's klik hier
 

Jeugduitstap naar Walibi

 

Op Zaterdag 27 mei vertrokken we met een groep jeugdleden en begeleiders naar pretpark Walibi. De jeugdcommissie had dit leuke uitje georganiseerd en was heel goed voorbereid op de tropische temperaturen. Iedereen kreeg een zakje met extra flesjes drinken en wat lekkers om de dag goed door te komen. We kijken terug op een geweldige dag.

                                Voor alle foto's klik hier

H.Communie van OBS Wereldwijs

 

Op Donderdag 25 mei hebben we de H.Communie muzikaal omlijst van de kinderen van OBS Wereldwijs. We hebben de kinderen met een processiemars naar de kerk begeleid en tijdens de H. mis hebben we 4 muziekwerken ten gehore gebracht. Aansluitend speelden we buiten de felicitatiemars.

                                Voor alle foto's: klik hier

Dodenherdenking

 

Op Donderdag 4 mei was het weer onze beurt om de Dodenherdenking van Schaesberg muzikaal te omlijsten. Daar onze dirigent Math Somers voor onbepaalde tijd uit de running is, staat de fanfare tijdelijk o.l.v. Dirigent Leon Simons. Het was een koude avond waar we een uur buiten hebben gezeten maar we hebben ons goed erdoor heen geslagen.


                             voor alle foto's: Klik hier

Carnavals optochten

 

Op zaterdag 25 Februari en dinsdag 28 Februari waren wij present tijdens de Kinderoptocht en de grote Optocht van Landgraaf. Zaterdag liet het zonnetje zich nog even zien. Omroep Landgraaf gaf een live tv verslag van de optocht en aangezien wij de enige hafa vereniging waren die mee liepen, was dat extra reclame voor onze fanfare. Dinsdag waren de weersvoorspellingen helemaal niet rooskleurig maar we hadden geluk, tot aan eind van de optocht hebben we het droog gehouden. De sfeer zat er goed in, wederom een tv registratie van Omroep Landgraaf maar zelf hebben we ook gefilmd en die film is op facebook al meer dan 1600 keer bekeken. Geweldig, hier de foto's en de twee films van de optochten.

              Veel plezier na de optocht van de Kindercarnaval, alle foto's klik hier


     Oproep op facebook voor foto's zorgde voor heel veel extra beelden,Grote optocht  klik hier

Carnavals Galaconcert voor de Stadsprins

 

Op zaterdag 18 Februari gaven wij, op uitnodiging van de Gemeente, een daverend muzikale omlijsting aan het Carnavals Galaconcert: Der Stadsprins nuudigt oeeet. Dit jaarlijks evenement is de officiele start van de Carnaval in Landgraaf en wordt georganiseerd speciaal als een cadeau voor de Stadsprins.
In maar zes weken tijd hebben we een schitterend programma ingestudeerd waarbij er zelfs een muzikale verrassing uit het archief werd gehaald. Het eerste winnend LCMK lied van Landgraaf, mede gezongen door onze huidige Stadsprins Hubert 1.
Ons lid Jo Frings ontving aan het eind van de avond de Orde van de Stadsprins als verdienste voor zijn jarenlange, tomeloze inzet voor onze fanfare.

                       

               Foto's  met dank aan www.Carnavalsfotograaf.nl
 

Nieuwjaarsconcert Zorgcentrum Heereveld

 

Op zondag 8 januari gaven wij voor een keer een Nieuwjaarsconcert in Zorgcentrum Heereveld. Omdat we een drukke periode met Maestro hebben gehad, waren wij niet in staat om ons traditioneel kerstconcert te geven en hebben daarom  een Nieuwjaarsconcert  gegeven. In een volle  zaal brachten we muziekwerken ten gehore die goed in de smaak vielen bij de bewoners,want er werd mee gezongen, geklapt en geschunkeld. Het concert was ook een genot voor ons als orkest want als je ziet dat het publiek zo geniet dan doet je dat meer dan goed.

                      Voor alle foto's , klik hier