Finale Maestro 1 december
 

 

Op zaterdag 1 december was de grote dag. Na maanden van repeteren gingen de 5 kandidaten, Pascalle Willemsen- Nadenoen, Hubert Schunken, Marc van Caldenberg, Burgemeester Raymond Vlecken en Henk Verhaeg de strijd aan om de begeerde titel en wisselbeker uit handen van juryleden Leon Simons en Hub Nickel te mogen ontvangen. De avond werd gepresenteerd door Jack Vinders. Aan het eind het was Hubert Schunken die zich "Maestro van Landgraaf 2018"mag noemen en de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

 

Geslaagde Jeugdkamp
 

 

Onze jeugdleden kijken terug op een super geslaagd jeugdkamp. Dank aan onze jeugdcommissie die weer alles goed georganiseerd had, van leuke spellen tot lekker eten en heel veel plezier.

Geslaagde autowasdag
 

 

Op zondag 9 september werden er weer heel veel auto's gewassen en ontvingen de jeugdleden ook diverse sponsorgelden als een extra bijdrage voor het aankomend Jeugdkamp

           

Zondag 9 september Autowasdag
 

 

Wie wordt Maestro van Landgraaf 2018

 

       

         

Familiedag afsluiting zomerseizoen
 

 

Op zondag 8 juli organiseerden we de gezellige familiedag als afsluiter van het muzikaal seizoen en de start van de zomervakantie. Om 13.00 uur starten enkele groepen aan de autospeurtocht. Een puzzeltocht van circa 2 uur die eindigde in Ubachsberg waar om 16.00 uur de Barbeque van start ging. Het weer was heerlijk en de sfeer was relaxed.

           

 

14e somers-zomerconcert
 

 

Op zaterdag 30 juni organiseerden we ons 14e somers-zomerconcert met dit jaar als thema Nostalgie. De orkestleden waren gehuld in ouderwetse kledij, de muziek bracht ons terug in de tijd en er werden foto's getoond van Schaesberg en de fanfare door de jaren heen. Ook werd er een tv programma afgestoft en uit de kast gehaald. Met "Ren, je rot"  was het nostalgisch gevoel compleet. De mensen hebben genoten en we kijken terug op weer een geslaagd optreden.

Repetitiedag en concert Op de Bies
 

 

Op zondag 24 juni organiseerden we een repetitiedag waarbij twee muziekwerken werden ingestudeerd. De dag werd ingedeeld met gezamelijk repetities en enkele partijrepetities waarbij we de hulp kregen van Dirigent Leon Simons, samen met onze dirigent stonden de partijrepetities onder hun leiding. De dag werd afgesloten met een open lucht concert bij locatie Op de Bies. Daar lieten we ook de twee ingestudeerde werken horen en bleek de repetitiedag een succes

 

Communie OBS de Wissel 10 juni
 

 

Op zondag 10 juni stond er nog een communie op de agenda,maar deze keer moesten we de kinderen alleen muzikaal naar de kerk begeleiden echter was er nog een speciaal verzoek zodoende marcheerden we ook nog met iedereen de kerk in onder begeleiding van een feest mars .

 

 

Processie 3 juni
 

 

Op zondag 3 juni was de jaarlijkse Sacramentsprocessie. Ook dit jaar waren wij erbij en onder zeer warme omstandigheden werd deze processie gelopen. Deze keer was er een nieuwe route opgezet, via de Stationstraat, Prickeleenstraat, Achter de Haesen en Prinsenstraat liep de statige stoet terug naar de kerk. Kijk hier naar de videoclip met mooie sfeerbeelden.

Communie 10 mei
 

 

Op donderdag 10 mei hebben we de jaarlijkse communie van OBS Wereldwijs muzikaal opgeluisterd. Eerst in een feestelijke stoet van de school naar de kerk en daarna enkele werken spelen tijdens de H.Mis. Op het eind de serenade . Het was een mooie dag. Hier de clip.

          

                   

PAsen 2018

 

Op zaterdag 24 maart liepen we de jaarlijkse Palmpasen optocht in de wijk Lichtenberg. Hoewel we veel zieken en afmeldingen hadden,hebben we de optocht met maar 15 muzikanten gelopen  Het was zwaar maar we hebben de klus goed geklaard en men was ons erg dankbaar hiervoor. Aansluitend trokken we met de groep de wijk Kakert in om daar de paaseieren te verkopen. In 2 dagen tijd werden er in de wijk ruim 1400 eieren verkocht.Daarnaast zijn er intern nog eens 4000 eieren verkocht waardoor deze paasaktie een groot succes is geweest. De totale verkoop van ruim 5400 eieren is een stijging van liefst 600 eieren en leverde een mooie cent op voor in onze verenigingskas.

                            Eerst de Palmpasen optocht gelopen

                        en aansluitend met deze groep paaseieren verkocht in de wijk Kakert

Carnaval 2018

 

Op zaterdag 10 februari en dinsdag 13 februari liepen we de twee carnavalsoptochten van Landgraaf, respectievelijk de kinderoptocht en de grote optocht van Landgraaf. We zijn de enige muziekvereniging in Landgraaf die altijd beide optochten lopen en dat werd ook medegedeeld tijdens de live uitzendingen van Omroep Landgraaf. In de kinderoptocht hadden we start nummer 1 en hoewel het weer niet al te best was, was de optocht zelf gezellig.

Dinsdag hadden we heel mooi weer en onder de zonnestralen hebben we genoten van een top optocht die deze keer lekker doorliep. Van beide optochten zijn veel foto's en twee hele leuke films gemaakt.Fotografen/filmers  zijn o.a. De Carnavalsfotograaf, Wim Abraas, Robert Boxma, Nancy Metzen, Linda Bloem en nog diverse andere mensen die langs de kant stonden te kijken. Onze dank hiervoor.De foto's zijn terug te zien op onze media pagina,klik hier :

 hier de films die gemaakt zijn.