Schitterend weekend Finale Maestro en Barbardag viering

 

Wij kunnen met trots terugkijken op een uitermate geslaagde eerste editie van Maestro van Landgraaf. De Fanfare organiseerde op zaterdag 3 december jl. Na maanden van hard werken met onze  dirigent Math Somers en onze Fanfare was het dan zo ver. In een zaal vol met supporters en sympathisanten stonden Ton Peters, Francesco van Ooyen, Raymond Vlecken, Margriet Dreissen en Sjef Jongschaap dan toch echt als dirigenten in spe op het podium. Alle 5 kandidaten dirigeerden 2 keer een fragment uit bekende muziekwerken en deze werden kundig beoordeeld door de juryleden Leon Simons en Hub Nickel. De presentatie van de avond was in handen van niemand minder dan Jack Vinders. Natuurlijk deed hij dit  op zijn bekende vakkundig en humoristisch wijze. Daarnaast zong hij enkele liederen van zijn nieuwste CD. Iedereen had zich goed voorbereid en liet duidelijk zien dat men het dirigeren al aardig onder de knie had en het was voor de jury dan ook heel moeilijk een winnaar te benoemen. Het was echt een nek aan nek race en het verschil bedroeg ook maar een paar 10e punten. De uiteindelijke winnaar was Raymond Vlecken.  Hij mag als eerste de titel Maestro van Landgraaf dragen en de wisselbeker mee naar huis nemen.

         

Maar deze avond kende geen verliezers. Alle 5 kandidaten die deze uitdaging zijn aangegaan en deze met verve hebben doorstaan mogen zich terecht winnaars noemen. Als aandenken aan hun deelname aan dit evenement ontvingen zij dan ook een mooi certificaat. Op het eind van de avond hadden de kandidaten nog een verrassing voor alle muzikanten. Zij ontvingen allemaal een bos bloemen uit handen van de kandidaten als teken van waardering voor de goede begeleid en maanden van geduldig en enthousiast werken en musiceren met de kandidaten. Dit mooie gebaar werd dankbaar in ontvangst genomen. Het was een geweldige avond die zeker een vervolg zal krijgen.  De 2e editie van  Maestro van Landgraaf  staat in de planning rond 2018-2019. Omroep Landgraaf heeft een mooie tv reportage gemaakt die over enkelen weken wordt uitgezonden.

 

   

Na de H.Mis en de kranslegging ter ere van onze overleden leden, werden onze 4 jubilarissen gehuldig. Peter Frings en Tamara van der Lenden zijn 25 jaar lid en ontvingen het zilveren bondinsigne met oorkonde. Cobi Degeulle en Kelsey van der Lenden zijn 10 jaar lid en kregen een attentie van de vereniging.
 

 

Landgraaf Musiceert Solistenconcours 2016

 

Zondag 6 november namen 5 van onze jonge leden deel aan het jaarlijks Landgraaf Musiceert Solistenconcours. Deze keer georganiseerd door zuster vereniging Fanfare Victoria Rimburg. Alle onze solisten hebben een mooie prestatie geleverd waarbij Femke Munnichs in de 4e divisie met 84 punten de beker gewonnen heeft. De jury had lovende woorden voor alle deelnemers. Men ontving dan ook een mooi juryrapport met oorkonde en medailles.


Al onze solisten op een rij van links naar rechts: Emily Bloem- 5e div,72 punten, Noha Hafez- 5e div, 78 punten, Femke Munnihs-4e divisie, 84 punten, Jur Reversma- 4e div, 82 punten en Casper Hendriks-5e div, 80 punten.

         
Femke behaalde 84 punten, het hoogste aantal in haar divisie en ontvangt de beker uit handen van de Beschermvrouw van Fanfare Victoria.

Alle optredens zijn te zien op ons youtube kanaal:

https://www.youtube.com/user/BarbaraGA/videos

 

Jeugdkamp 24 t/m 27 oktober

 

In de herfstvakantie vertrokken onze jeugdleden en begeleiders naar het duitse plaatsje Birgelen voor haar jaarlijkse Jeugdkamp dagen. Ook nu weer had de Jeugdcommissie kosten nog moeite gespaard om er een geweldige happening van te maken. Van speurtocht tot Quiznight, van survivallen in het bos tot wie is de mol in Roermond. Alles kwam aanbod en men heeft een geweldige tijd gehad. Onze dank aan de Jeugdcommissie leden, Lynn van Bussel, Femke Munnichs en Desiree Somers voor alle tijd en energie die zij hierin hebben gestoken.

    

10e Autowasdag

 

Zondag 11 september organiseerde de jeugdcommissie alweer haar 10e autowasdag en we kunnen stellen dat het een heel groot succes was, met een record aantal auto's die langs kwamen. Maar liefst  39 auto's en een record bedrag hebben we binnen gehaald door o.a. ook heel veel fooi en lieve sponsoringen en de klap op de vuurpijl was een sponsoring helemaal aan het eind van de dag, maar liefst 50 euro van Peter Snijders Bestrating, TOP !!!!! Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd, dank aan alle werkers/poetsers , dank aan het beheer van het Streeperkruis voor weer het gratis ter beschikking stellen van het water en de stroom( en natuurlijk de frieten) De opbrengst komt ten goede aan het aankomend Jeugdkamp tijdens de herfstvakantie.


                                voor alle foto's klik hier

Vooraankondiging

 

Fanfare St.Barbara G.A. is vanaf 7 september begonnen aan het project "Maestro van Landgraaf 2016". Op zaterdag 3 december om 20.00 uur is de finale in het Streeperkruis. Met 5 prominente kandidaten uit Landgraaf,2 gerenomeerde juryleden en prensentator Jack Vinders.

Laatste weekend voor de Zomerstop

 

Zaterdagavond 16 juli stonden we weer op de gezellige Lempkesmarkt van Ubachsberg. Met 2 kramen vol goede 2e hands spullen probeerden we extra geld te verdienen voor in de verenigingskas. Dat is ook weer gelukt. Dank aan de vrijwilligers en op zondag 17 juli organiseerden we de traditionele familiedag met een leuke wandeling en aansluitend de BBQ in de tuin van onze penningmeester. Het was gezellig en heel erg lekker, want iedereen nam zelf wat mee of had zelf wat gemaakt voor bij de BBQ.

                            voor alle foto's klik hier

                                voor alle foto's klik hier

Weekend van 9 juli + 10 juli :12 e Somers-zomerconcert en Streetparade in Rimburg

 

Zaterdagavond 9 juli stond onze jaarlijkse Somers-zomerconcert op het programma. Dit jaar hadden we Seniorenorkest Landgraaf te gast en zorgden de gebroeders Raymond en Marcel Kortis voor de gezellige intermezzo, als Duo Kortiszonen. Zij lieten de mensen meezingen en "schunkelen". Het was een zeer geslaagde muzikale avond vol met afwisselende populaire muziek. Op het youtube filmpje staat de uitvoering van The Best of Phil Collins. Deze hebben wij op die avond voor het eerst ten gehore gebracht. Alle andere nummers zijn te horen op ons youtube kanaal.

Zondag 10 Juli marcheerden we mee tijdens de Streetparade in Rimburg ter ere van het 125 jaar bestaan van onze zustervereniging Fanfare Victoria Rimburg. Onder tropische temperaturen hebben wij ons schitterend gepresenteerd.

                        voor alle foto's klik hier

      

 

Jeugdaktiviteit Boerengolf

 

Zondag 3 juli vertrokken onze jeugdleden naar Ubachsberg voor een gezellige middag Boerengolf en daarna lekker eten in de tuin van onze Penningmeester. Onze jeugdcommissie had weer alles tot in de puntjes netjes verzorgd en we kijken terug op een zeer geslaagde middag vol lol en plezier.


                             voor alle foto's klik hier

Nieuw Tenue Jeugdorkest

 

Woensdag 25 mei jl. werden we tijdens de repetitie verrast door Familie van Bekkum. Nadat ze al de nieuwe vlag gesponsord hadden, kwamen ze ook nog eens met een cadeau voor ons jeugdorkest. Zij hebben voor alle jeugdleden een t-shirt laten drukken met daarop het jeugdorkest logo. Vanaf nu zal het jeugdorkest in dit tenue optreden. Dank aan Familie van Bekkum voor dit geweldig cadeau.

Communie oBs de Carrousel en PWA

 

Zondag 15 mei hebben we de 2e communie muzikaal opgeluisterd. Omdat de weersvoorspellingen niet erg goed waren heeft de organisatie in de ochtend besloten om alleen een korte rondgang om de H.Familie kerk te doen maar dat was toch iets langer dan we dachten. Vooraf was afgesproken dat we de processiemars zouden herhalen tot we weer bij de kerk waren. Daardoor hadden we die mars onafgebroken maar liefst 3x gespeeld, dat was circa 10 minuten non-stop. Daarna hebben we de mis muzikaal opgeluisterd. Ook nu was het muzikaal mooi verzorgd en was de gage wederom een mooie donatie in de vorm van de 2e collecte. Daar zijn we heel dankbaar voor.                                alle foto's klik hier

Communie RK Bs de Schatgraver

 

Dit jaar staan er maar liefst 3 communies op onze agenda. Zondag 24 april stond niet op de agenda maar wij zijn met spoed gevraagd om op het laatste moment in te vallen, anders had men geen muzikale begeleiding. Gelukkig hebben we dat kunnen doen en werden de kinderen onder muzikale klanken van onze fanfare naar de kerk gebracht en hebben we tijdens de dienst ook nog gemusiceerd. De school, de Pastoor en de ouders waren ons zeer dankbaar.

                            voor foto's klik hier

Pannenkoekconcert Jeugdorkest

 

Op  zondag 17 April ontvingen we de jeugdleden van Harmonie St.Joseph Nederweert. Zij waren uitgenodigd voor een tegen bezoek, nadat wij vorig jaar bij hen zijn geweest tijdens hun Knakworstconcert.
Om 10.30 uur werden de gasten opgevangen en om 11.00 uur begon de gezamenlijke repetitie van de jeugdorkesten o.l.v. de beide dirigenten Math Somers en Gerard Alofs. Na een korte pauze was het tijd voor leuke spellen zodat de jeugdleden elkaar beter leerden kennen. Om 12.30 uur kregen ze allemaal heerlijke pannenkoeken te eten en om 14.00 uur begon het Pannenkoekconcert waarbij beide jeugdorkesten een concert optreden gaven met als finale het gezamenlijk ten gehore brengen van de spaanse mars "Coronado". We kijken terug op een geweldige dag en danken onze Jeugdcommissie, het Damescomitee en het Beheer van het Streeperkruis die deze leuke dag mogelijk hebben gemaakt.


                                         foto's klik hier

 

Palmpasen

 

Op  zaterdag 19 maart liepen we traditie getrouw de Palmpasen optocht door de wijk Nieuwenhagerheide/Lichtenberg. Tijdens deze optocht hadden we de officiele primeur van ons nieuw vaandel en onze nieuwe vaandeldraagster Pamela van Bekkum. We wensen haar veel plezier . Aansluitend hebben we in de wijk Kakert de paaseieren verkocht.

                                 voor alle foto's klik hier

Carnaval

 

Op  zaterdag 6 februari liepen wij weer mee in de jaarlijkse kinderoptocht. Als grote verrassing hadden Frenkie en Pamela van Bekkum voor ons een nieuwe vlag laten maken en deze gesponsord. Pamela is nu onze nieuwe vaandeldrager en zal  tijdens onze optochten deze mooie vlag gaan dragen.  Wij danken beiden dan ook van harte voor dit mooi geschenk.Dinsdag 9 februari was de grote optocht van Landgraaf maar door hele slechte weersomstandigheden werd deze 20 minuten voor aanvang afgelast. Toen stonden wij al klaar op de markt en met toestemming van de autoriteiten zijn we muzikaal terug  gemarcheerd naar het Streeperkruis. De optocht werd verschoven naar zondag 14 februari , dat gaf het bestuur de tijd om snel nieuwe hoeden te kopen aangezien enkele groene hoeden kapot begonnen te gaan. Hierdoor kwamen we zondag nog mooier voor de dag dan we normaal al doen met de mooie blauwe carnavalspakken. Muzikaal werd het weer een feestje.

                                voor alle foto's klik hier


Workshops Koper

 

Op  dinsdag morgen 12 januari en vrijdag 15 januari gaven we weer een workshop koper in kader van het project Klinkend Perspectief i.s.m. SMK Kerkrade en de Basisscholen. Dit project loopt nu al diverse jaren en wij zijn verbonden aan twee Basisscholen. Dat betekent dat wij per schooljaar maar liefst 6 workshops en 2 eindpresentaties verzorgen en dat is best veel. Maar we doen dat altijd met veel plezier en met een grote dosis humor zoals onze fotoreportage laat zien
       
                              voor alle foto's klik hier