Archief nieuws uit 2014

Kerstconcert

 

Zondag 14 december was ons laatste optreden in 2014. Sinds 2004 geven wij een gratis kerstconcert voor de bewoners van Zorgcentrum Heereveld in Landgraaf. Aangezien we dit jaar ons 10e jubileum jaar hadden, had de fanfare een klein presentje mee wat geplaatst kan worden in het Zorgcentrum. Het Beeldje van de Heilige Barbara. Onze "Willeke Alberti" was extra uit Hilversum gekomen om dit beeld namens de fanfare te overhandigen. Het beeldje krijgt een ere plaats in de kapel.


                                Voor alle foto's klik hier
        

Barbaradag

 

Zondag 7 december vierde de vereniging haar jaarlijks patroonsfeest ter ere van de Heilige Barbara. De dag werd begonnen met een kleine muzikale rondgang en het opluisteren van de H.Mis in de Petrus en Paulus kerk. Daar speelde de fanfare 4 prachtige andante's en een feestmars en mocht men aansluitend een staande ovatie in ontvangst nemen. Tijdens de feestvergadering werden enkele mensen in het zonnetje gezet die extra werk verrichten voor de vereniging en natuurlijk werd Jubilaris Jens Munnichs uitgebreid gehuldigd. Ook werd de winnaar bekend gemaakt van de Grote Clubactie. Emily Bloem wist maar liefst 30 loten aan de man te brengen en kreeg daarvoor een klein presentje. Voor Famke Hanssen en Jur Reversma was de verrassing groot toen zij uit handen van de voorzitster een uniform ontvingen. Zij spelen al meer dan twee jaar in het grote orkest en mochten nu de blauwe trui inruilen. Na de feestvergadering gaf het jeugdorkest een leuk optreden en er werd van hen een nieuwe groepsfoto gemaakt.


                         Voor alle foto's klik hier
          

        

Landgraaf Musiceert Solistenconcours

 

Zondag 2 november organiseerde Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide onder auspiciën van Stichting Landgraaf Musiceert, de 11e editie van Landgraaf Musiceert Solistenconcours. Ook dit jaar deden er 8 leden van onze fanfare mee. Ze hebben allemaal een mooie prestatie neergezet maar Jur Reversma sprong er bovenuit. Hij behaalde met zijn solo 84 punten in de 5e divisie en werd zo de winnaar van de divisie en ontving daarvoor een mooie beker

Jeugdkamp 2014

 

Het jaarlijks Jeugdkamp is voor onze jeugdleden "Het Evenement"van het jaar. Daar kijkt men altijd naar uit , omdat er dan enkele dagen vol spel en plezier op het programma staat. Ook dit jaar werd er op 20 oktober vertrokken naar het duitse Birgelen. De eerste avond stond er een griezeltocht op het programma. Enkele van onze leden kwamen hiervoor extra naar Birgelen zonder dat de kinderen dat wisten. De Halloween tocht was super geslaagd. De Jeugdcommissie had vooraf hard gewerkt om er een geslaagd kamp van te maken.Ze hebben heel veel spellen bedacht die goed in de smaak vielen. Complimenten aan de 3 leden van de Jeugdcommissie. Ook dit jaar wordt er een dvd gemaakt die tijdens het Patroonsfeest zal worden getoond


                                      Voor alle foto's klik hier

1e Herfstconcert

 

Nu de nieuwe opzet van Landgraaf Musiceert het jaarlijkse concertweekend  in oktober heeft vervangen kwam de fanfare op het idee om daarvoor in de plaats een herfstconcert te organiseren. Omdat alleen musiceren niet leuk is ,hebben we onze zuster vereniging Fanfare Abdissenbosch uitgenodigd om deel te nemen aan ons 1e Herfstconcert. Beide verenigingen trakteerden het publiek op een populair en afwisselend programma.


                                                Voor alle foto's klik hier

Langraaf Bruist weekend

 

                 
Stichting Landgraaf Musiceert organiseerde voor het eerst het grote evenement "Landgraaf Bruist". Dit nieuw evenement is de vervanger van het jaarlijks Landgraaf Musiceert Concertweekend. Er is gezocht naar een nieuw concept om de blaasmuziek dichter bij de mensen te brengen daar de concertweekenden in de concertzalen het grote publiek niet meer bereikt.
 Dat is dus "Landgraaf Bruist"geworden. In het Winkelcentrum stond 2 dagen lang een groot podium  waar de 10 landgraafse hafa verenigingen een optreden mochten verzorgen. Maar dat was nog maar het begin. Ook vonden er diverse optredens plaats  in de galerijen.
Onze Fanfare opende dit grote evenement op zaterdag 27 september met een verrassende  Flashmob in de Jumbo. Aansluitend marcheerden we door het winkelcentrum naar het grote podium. Om 14.00 uur gaven we daar een gevarieerd concertoptreden. Maar ook ons leerlingorkest had hier haar eerste optreden en wel op de hoek van de fotoshop. We hebben getracht zoveel mogelijk facetten van een muziekvereniging te laten zien en horen en we denken dat we daar zeker in geslaagd zijn. Voor alle foto's klik hier

                

Geslaagde autowasdag 2014

 

                 De fanfare hield ook dit jaar haar jaarlijkse autowasdag. Op zondag 14 september was het een top drukte van auto's die de weg naar de parkeerplaats hadden gevonden en in 6 uur tijd werden er maar liefst 28 auto's door onze jeugdleden gewassen. Daarnaast hebben we ook nog 20 loten van de Grote Clubactie verkocht. De opbrengst komt ten goede van de jeugdkas zodat de Jeugdcommissie het komende jeugdkamp financieel gedekt heeft. We danken alle chauffeurs, alle leden, iedereen die een cake gebakken hebben en een speciaal woord van dank  aan ons beheerders echtpaar Peter en Marlie Wetzels die de locatie en het water gratis ter beschikking hebben gesteld.


Ook Wethouder Harry Leunessen kwam langs en was dik tevreden met het resultaat.

                                                        Voor alle foto's klik hier

Verkoop loten Grote Clubactie

 

                 

De fanfare is altijd op zoek naar acties die extra geld opleveren voor de vereniging. Daarom is er besloten om dit jaar voor het eerst deel te nemen aan de Grote Clubactie. De lotenverkoop van de Grote Clubactie begint op 13 september en sluit mooi aan met onze jaarlijkse auto wasdag van 14 september. Beide acties komen volledig ten goede voor onze jeugdleden.
Daarom zal ook deze Aktie grotendeels gedragen worden door onze jeugdleden.De loten kosten 3 euro per stuk en worden te koop aangeboden aan familie, vrienden en natuurlijk ook langs de deuren. De opbrengst van deze Aktie is 80%(dus 2,40 per lot) en zal geheel ten goede komen voor de Jeugdkas, zodat we ons Jeugdorkest en onze jeugdleden kunnen blijven voorzien van degelijke instrumenten en andere materialen die nodig zijn.
Er zijn fantastische prijzen te winnen en met elk lot maakt u kans op een geldbedrag van € 100.000, - belasting vrij
.
Om deze Aktie extra te stimuleren onder de jeugdleden, willen we onze beste lotenverkopers bedanken met een leuke prijs. Deze prijs krijgen we aangeboden door
het bedrijf  horloge.com. Zij ondersteunen de grote clubactie en hebben daarom deze speciale  actie opgezet om de beste lotenverkopers een speciale prijs te geven. Zo'n mooie actie is natuurlijk hartstikke leuk en daarom willen we alvast
www.horloge.com bedanken voor deze actie, top!De JeugdCommissie zal vanaf 13 september haar best gaan doen om samen met de (Jeugd) leden zo veel mogelijk loten te verkopen!
Op donderdag 27 november verricht notaris J.A.H.G. van Tuijl de trekking van de Grote Clubactie 2014. De trekkingsuitslag wordt gepubliceerd op website van de Grote Clubactie en via haar uitslagenlijn: 0900-258 22 28 (€ 0,35 per minuut).

Jubileum editie 10e Somers-zomerconcert

 

Wat in 2004 is begonnen als een concertmiddag waarbij de 3 verenigingen die destijds onder leiding stonden van onze dirigent Math Somers een concert verzorgde,  is nu uitgegroeid in een jaarlijks concert matinee met elke keer een nieuw thema, aangevuld met gastartiesten en leuke muziek. Een traktatie voor het  publiek. Dit jaar stond de 10e editie op de agenda en de druk was groot om er iets extra bijzonders van te maken en dat is gelukt. Het thema was "Tropical Music". Niet alleen de fanfare liet tropische klanken horen maar zeer zeker Sambaband Diversao uit Heerlen en Maarten Sonnenschein en zijn begeleider Jan van der Hijden wisten de zaal op haar grondvesten te schudden. Heftige samba ritmes werden afgewisseld met prachtige panfluit klanken. Met beide gastartiesten voerde de fanfare een muziekstuk uit waardoor er bijzonder "crossover" situaties ontstonden. Het publiek heeft genoten en het was een geslaagd evenement
                                                        Voor alle foto's klik hier  
           

           

Jeugd-aktiviteit Zaterdag 14 juni

 

Elk jaar organiseert onze Jeugdcommissie diverse leuke aktiviteiten voor onze leerlingen en jeugdleden. Het hoofd doel van deze aktiviteiten is om de banden onder de leden te versterken. Voor de zomerstop werd er gekozen voor een middag bowlen in Kerkrade centrum en aansluitend met z'n allen frieten eten. Het was een geslaagd evenement


                                                                Voor alle foto's klik hier

Communie 18 mei

 

Sinds vorig jaar hebben wij de Communie van H.Familie Parochie voor vast op de agenda gekregen. Daar in de Kakert geen Basisschool meer is, hebben we ook de tijd daarvoor. Onder een stralende zon werd zondag 18 mei de op mars gemaakt naar het schoolplein van OBS De Carrousel waar de communiekantjes van de 2 openbare basisscholen stonden te wachten. Met een mooie processie mars vertrok de stoet naar de kerk. Tijdens de H.Mis speelden we nog 5 muziekwerken en aansluitend was er de serenade buiten. Tot onze verbazing lazen we op Facebook  het volgende bericht :
"Vandaag de communie van mijn kleinzoon en wat gebeurt er??? We konden ons niks mooiers wensen....De Barbara was erbij.... Voor ons een teken dat Opa Piet van boven meekeek. Het was voor mijn moeder en mij gewoon heel bijzonder.... dit heeft de communie voor ons echt een extra mooie belevenis gemaakt. Was even heel emotioneel"
Wat bleek, deze Opa Piet is Dhr Piet Kohlen en hij was in de zestiger jaren bij onze fanfare jarenlang tambourmaitre geweest.Dit maakt zo'n optreden dan wel extra bijzonder.

                                                            Voor alle foto's klik hier

              

dodenherdenking

 

In Schaesberg wordt de dodenherdenking muzikaal ondersteund door de 3 hafa verenigingen. Via een roulatiesysteem is elke vereniging een keer in de drie jaar aan de beurt. Dit jaar werd onze bijdrage verwacht. Sinds de invoering van de meivakantie is het bijna niet mogelijk om de fanfare compleet te krijgen omdat velen dan op vakantie gaan. Zo ook dit jaar. Ondanks de vele afmeldingen hebben wij onze muzikale bijdrage goed volbracht. Vooral het werk Gabriella's Song klonk in de kerk prachtig.


                                                            Voor alle foto's klik hier

            

Eindpresentaties Klinkend Perspectief

 

Het project klinkend Perspectief zit er dit schooljaar weer op. Het wordt altijd afgesloten met een eindpresentatie waarbij de schoolkinderen samen met onze fanfare diverse optredens verzorgen. Deze keer deed ook ons nieuw leerlingorkest mee. Deze nieuwe leerlingmuzikanten hebben door Klinkend Perspectief de weg gevonden naar onze fanfare en dan is het heel erg leuk om te laten horen wat zij op korte termijn al  hebben geleerd. Op woensdag 9 en 16 April was het zover en kwamen beide scholen naar ons verenigingslokaal en werd er gedirigeerd, gemusiceerd, gedanst en samen met het orkest opgetreden. Dit is elke keer weer een groot feest.

                

ZaterdaG 12 aPRIL pALMPASEN OPTOCHT

 

Al 10 jaar lang worden wij door de parochie Lichtenberg gevraagd om de palmpasen optocht van hen muzikaal op te luisteren en ook dit jaar stond deze aktiviteit op onze agenda.Voor Max en Casper Hendriks was dit de aller eerste optreden met het fanfareorkest en ze hebben het uitstekend gedaan.


                                                    Voor alle foto's klik hier

                    

 

Zondag 23 Maart Finale NLDOET weekend

 

Vorige week zondag ontving het bestuur een verzoek om mee te werken aan NL DOET. Cila en Peter Snijders uit Landgraaf waren al weken hard aan het werken om een gezin in nood uit Treebeek te helpen. Het huis van het gezin had een grote renovatie nodig en dat hebben die twee voor elkaar gekregen door sponsering binnen te halen en mensen te mobiliseren om samen met hen de renovatie te doen. Het gezin werd ook nog een weekend naar een vakantie park gestuurd zodat de finishing touch afgemaakt kon worden en voor hen een verrassing werd. Zondag 23 maart kwam het gezin om 18.00 uur thuis en werd er aan ons gevraagd of wij pro deo een muzikale inhuldiging konden doen. Aan dit verzoek hebben we graag gehoor gegeven en in bijzijn van de Burgemeester van Brunssum en vrienden en familie werd de thuiskomst een klein muzikaal feestje.

            

Zondag 16 Maart Jaarvergadering

 

Tijdens de jaarvergadering stonden enkele belangrijke punten op de agenda, waaronder het herkiezen van Bestuurslid Peter Frings en het voorstellen van aspirant bestuurslid Jens Munnichs. Peter Frings werd met ruime meerderheid herkozen en de 18 jarige Jens Munnichs zal het bestuur gaan versterken. Hij zal een jaar  als aspirant bestuurslid enkele taken gaan vervullen en volgend jaar kan hij gekozen worden als bestuuslid.
Ook werden wij aangenaam verrast met de gulle gift van  een nieuwe sponsor. Langs deze weg danken wij  "One Stop Cleaning Shop Limburg" uit Landgraaf . In de rubriek sponsoren staan zij dan ook vermeld met logo en link naar hun website.
De drie leden met de beste opkomst quotum tijdens de repetities/optredens  ontvingen een heerlijk presentje. Desiree Somers, Femke Munnichs en Jens Munnichs hadden deze keer de eer.

                          Jens Munnichs, onze jonge aspirant bestuurslid en de drie winnaars

13 en 14 Maart workshop slagwerk bij OBS PWA en de Carrousel

 

Donderdag 13 en vrijdag 14 maart stonden onze laatste workshops van dit schooljaar op het programma. Deze keer was het slagwerk aan de beurt. Linda was weer op haar best om de kinderen op humoristische wijze in aanraking te brengen met diverse facetten van het slagwerk. Ze kreeg hierbij hulp van enkele leden. Getuige de foto's en de 2 video fragmenten hebben de kinderen een super leuke workshop gehad.Voor de foto's klik hier

                   

                   

oPTOCHT CARNAVAL lANDGRAAF dinsdag 4 MAART

 

Dinsdag 4 maart was de 13e Landgraafse carnavalsoptocht. Met startnummer 30 en onder een stralend blauwe hemel trokken we muzikaal door de straten. De oproep op Facebook om foto's van ons te maken, resulteerde in het ontvangen van heel veel mooie aktie foto's van onze fanfare. Daarnaast liep Danny Horsch ook nu weer de hele optocht met ons mee en hield hij de camera gereed waardoor er hele mooie foto's tot stand zijn gekomen. Ook is er weer een filmregistratie van onze deelname waar ook onze slangformatie te zien is. Met trots kijken we terug op een hele mooie carnavalsoptreden.


Onze Burgermeester Raymond Vlecken gaf ook gehoor aan onze facebook oproep en maakte enkele foto's van ons waaronder deze. Voor alle foto's klik hier

                                 

oPTOCHT kINDERCARNAVAL lANDGRAAF ZATERDAG 1 MAART

 

Zaterdag 1 maart was de jaarlijkse Landgraafse Kinderoptocht. Deze optocht staat vast op onze kalender en dit jaar hebben we het effect van de pvc buizen met ballonnen ook hier gebruikt. Onze aanhang gaf gehoor en liep mee, onder hen enkele hele kleine kinderen die dapper de route hebben mee gelopen. Ook hebben we dit jaar nieuwe foam hoeden gekocht waardoor het geheel nog bonter is geworden.Een lust voor oor en oog.Dit werd weer op de gevoelige plaat vastgelegd door onze hof fotograaf Danny Horsch, die net als vorig jaar prachtige foto's heeft gemaakt.


                                                            Voor alle foto's klik hier

                

Workshop koper Januari 2014 bij OBS Prins willem Alexander en de Carrousel

 

Donderdag 23 januari en vrijdag 24 januari stonden er weer 3 workshops koper op onze agenda. Het project Klinkend Perspectief loopt nu al enkele jaren op de Basisscholen en wij doen er vanaf het begin aan mee. Zowel voor de kinderen als voor ons zijn de workshops een groot feest. Met humor en plezier worden de kinderen gestimuleerd om aktief mee te doen en de instrumenten zelf uit te proberen. De foto's laten zien dat iedereen het heel erg leuk heeft gehad.


                                                        Voor alle foto's klik hier

'