Jaarlijks Kerstconcert in Zorgcentrum Heereveld

 

Zondag 15 december stond alweer het 9e kerstconcert op onze agenda. Sinds 2004
gaan we twee weken voor kerstmis traditie getrouw naar Zorgcentrum Heereveld waar we de bewoners een mooie middag bezorgen vol met herkenbare kerstmuziek en gezelligheid. Dit jaar hebben we ook de Duitse Medley gespeeld en men zong uit volle borst de bekende hits mee.

                   
                                                            Voor alle foto's: klik hier

Bestuursleden gekozen tot vrijwilliger van 2013

 

Zaterdag 7 december werd in Sporthal Strijthagen de nationale vrijwilligersdag georganiseerd. Alle vrijwilligers van Landgraaf zijn dan van harte welkom en krijgen een feestelijke avond aangeboden. Tijdens deze avond werden tevens de winnaars bekent gemaakt van de  genomineerden in de catergorieen:  Vrijwilliger, Jeugd en Vrijwilligersorganisatie. Dit jaar waren onze bestuursleden Linda Bloem en Carin Somers ook genomineerd in de categorie Vrijwilliger. De beide zussen ontvingen deze nominatie voor de grote inzet die zij al jaren verrichten voor onze fanfare. Met trots kunnen we hier mededelen dat uit de negen genomineerden zij beiden de vrijwilligersprijs gewonnen hebben en uitgeroepen werden tot Vrijwilliger 2013 van Landgraaf . Ten overstaan van een zaal van meer dan 500 gasten, ontvingen zij uit handen  van Wethouder Harry Leunessen en de andere juryleden  het mooie beeldje en  een prachtig Juryrapport.


                            (Foto gemaakt door peter trompetter)Van links naar rechts:
Jurylid Claudia Gulikers, Jurylid Wethouder Harry Leunessen,Linda Bloem, Jurylid Joep Kleinen, Carin Somers en Jurylid They Heerings. Hieronder het radio interview bij RTV Parkstad met DJ Renato Eggen.

         

Patroonsfeest ouderwets gezellig

 

Zondag 1 december vierden wij ons patroonsfeest. Onze patronesse Heilige Barbara wordt dan op passende wijze herdacht. De dag begon met een kleine rondgang en het opluisteren van de H.Mis in de Familie kerk op de Lichtenberg. Aansluitend werd door het bestuur een krans gebracht naar het kerkhof van de Kakert om onze overleden leden te herdenken. De middag werd vervolgd met een heerlijke koffietafel en de feestvergadering waar we alle vrijwilligers in het zonnetje zetten. Hoogtepunt van de dag was toch wel het eerste optreden van ons nieuw jeugdorkest. Voor vele leerlingen die pas een paar maanden de muziekopleiding volgen ,was dit het eerste optreden voor een publiek. Het was een leuk concertje met een komische noot van leerling Roald.  Op dit jeugdorkest zijn we terecht erg trots. Ook werd die middag voor het eerst de dvd getoond van het jeugdkamp. Onder het genot van vers gepofte popcorn, aangeboden door de moeder van ons jeugdlid Jur, volgden de lachsalvo's zich snel op bij het terug zien van vaak hilarische momenten. De dag werd afgesloten met gezellige aktiviteiten en een  koud buffet. Voor de foto's klik hier

'           

Concert in Zorgcentrum Hollenhof

 

Zaterdag 16 november waren we voor het eerst te gast bij Zorgcentrum Hollenhof in de wijk Molenberg. Die middag kregen de bewoners hier een gevarieerd programma gepresenteerd waarbij aktiviteiten werden ondernomen met als thema " Terug naar de schooltijd". Als afsluiting werden wij gevraagd om daar een populair concert te geven. Het muzikaal programma werd hierbij aan het thema aangepast en vooral de Duitse medley en de polka vielen erg goed in de smaak.


                 Organisator Rosemarie Munnichs bedankt ons voor het leuke concert
                                                             voor alle foto's klik hier

Landgraaf Musiceert Solistenconcours

 

Zondag 3 november stond  Landgraaf Musiceert Solistenconcours op de agenda. Dit concours dat in 2001 door onze vereniging is opgestart staat nu onder auspiciën van Stichting Landgraaf Musiceert en wordt elke keer door een andere Landgraafse vereniging georganiseerd. Deze keer waren we te gast bij Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide. In de sfeervolle zaal traden 23 solisten van 4  Landgraafse muziekverenigingen op. Maar liefst 7 van onze jeugdleden, lieten aan jurylid  Noel Speetjens en aan de mensen in de zaal horen wat zij zo al in hun mars hebben. Voor al onze muzikanten was dit hun eerste podium ervaring voor een vreemd publiek en men heeft het super gedaan. Aan het eind was er ook nog een loterij en won onze Famke een cadeaubon van Snowworld Landgraaf.
                                                          De uitslagen van onze leden:

   Casper Hendriks            80 punten                                Jasmin en Noah Hafes(duet)               80 punten
   Famke Hanssen             80 punten                                Jur Reversma                                       82 punten
   Lynn van Bussel            80 punten                                Femke Munnichs                                  81 punten
  
                                                                Voor alle foto's: klik hier

8e Jeugdkamp tijdens de herfstvakantie

 

Maansdag 14 oktober vertrokken 12 jeugdleden en 5 begeleiders voor het traditioneel Jeugdkamp. Tijdens de autowasdag was genoeg geld opgehaald waardoor de jongeren gratis aan deze gezellige aktiviteit konden deelnemen. Gepakt en gezakt vertrok men naar het Duitse plaatsje Birgelen waar men de komende 4 dagen zou verblijven op het Jugendzeltplatz. Deze locatie is ideaal ook bij minder weer. De dagen werden gevuld met leuke spellen, kampvuur, boswandelingen en een pyama discoavond. De jeugdcommissie heeft alles perfect geregeld waarvoor onze dank. We kijken terug op een zeer geslaagd en vooral gezellig jeugdkamp.
                                                            Voor alle foto's klik hier

Landgraaf Musiceert Concertweekend

 

Zaterdag 5 oktober stond onze deelname op de agenda van het jaarlijks concertweekend onder auspiciën van Stichting Landgraaf Musiceert. Deze keer was de organisatie in handen van 2 waubachse fanfares, nl Fanfare St.Elisabeth Groenstraat en Kon.Fanfare Eendracht Waubach. De concerten van de landgraafse hafa verenigingen werden gehouden in het verenigingslokaal De Residentie in Abdissenbosch. Ons progamma was gevarieerd en bestond uit zowel traditionele fanfare werken als populaire popwerken. Zoals altijd hebben we enkele werken voor het eerst ten gehore gebracht nl de prachtig engelse mars, Army of the Nile, het mooie fanfarewerk van Jacob de Haan  "La Storia" en de mars Arromanches.

                                    Ons orkest opent het concert met de mars:  Army of the Nile
       
              Het publiek wordt aktief erbij betrokken tijdens het muziekwerk  "99 Luftballons"
                                        voor alle foto's klik hier en alle andere filmpjes klik hier

                      

Ons eerste Jeugdorkest een feit

 

Donderdag 26 september is een dag die in de annalen van de vereniging gaat. Voor het eerst in de geschiedenis van ons bestaan hebben we een Jeugdorkest. De opzet van dit orkest is dat vooral de leerlingen die de opleiding volgen in gelegenheid worden gesteld om een keer per maand in groepsverband te musiceren.De nadruk ligt hier op gezellig in groepsverband de muzikale ontwikkeling van het individu te vergroten en de onderlinge banden te versterken. De groep wordt hierbij ondersteund door enkele orkestleden. De fanfare heeft mede door het project Klinkend Perspectief een grote groei in haar ledenaantal gekregen. Daardoor zijn wij instaat om nu een jeugdorkest op te zetten en daar zijn we bijzonder trots op .

                                                                   Voor alle foto's klik hier

Geslaagde 7e autowasdag

 

Zondag 15 september moesten onze (jeugd)leden de handen uit de mouwen steken. In 6 uur tijd werden er maar liefst 23 auto's gewassen tijdens onze jaarlijkse autowasdag. De opbrengst was echter veel hoger doordat veel mensen gewoon spontaan kwamen sponsoren zonder dat er een auto gewassen hoefde te worden. Geweldig dat zo'n actie op deze manier extra  ondersteund wordt. De opbrengst komt geheel ten goede voor het aankomend Jeugdkamp in de herfstvakantie


                                                                Voor alle foto's klik hier

Concert tijdens ouderwets weidefeest

 

Zondag 8 september stond ons eerste optreden na de zomerstop op de agenda. Op uitnodiging van Fanfare Victoria Rimburg gaven wij acte de presence tijdens het ouderwets, gezellige Weidefeest in Rimburg. De opzet is de mensen een afwisselend concertprogramma aan te bieden  in een weide waar zij onder het genot van een drankje en heerlijk vers gebakken  vlaai kunnen genieten van  ouderwetse gezellige muziekwerken.De hele middag traden diverse verenigingen op. Ons concert begon om 14.00 uur en in ons programma zaten dan ook leuke werken als "99 luftballons" van Nena, "Sexbomb" van Tom Jones en "Mamma Mia" van ABBA, aangevuld met diverse marsen en als afsluiter de bekende polka, "Dem Land Tirol". Dit concert was meteen het eerste optreden voor enkele van onze nieuwe leden.


                                                Voor alle foto's klik hier

                 

 Nominatie voor twee bestuursleden

 

Woensdag 4 september werden onze 2 bestuursleden  Carin Somers en Linda Bloem aangenaam verrast door Dhr Leunessen,Wethouder Vrijwillgerswerk en Dhr Heerings, de voorzitter van  Platvorm Vrijwillgers werk. Zij kwamen met de mededeling dat beide bestuursleden persoonlijk genomineerd zijn in de categorie Vrijwilliger voor Vrijwilliger van het jaar 2013. Uit handen van beide heren ontvingen zij de oorkonde en een lekkere traktatie. De prijsuitreiking is op zaterdag 7 december.

"Barbara goes pop" 22 juni 2013

 

Zondag 22 juni vond ons 9e Somers-zomerconcert plaats met als thema "Barbara Goes POP ". Bekende pophits passeerden de revue. Net als vorig jaar, werd er  gezocht naar jong talent om mee samen te werken en voor dit thema zochten we specifiek een popband. De Coverband " On the Side " uit Heerlerheide bestaat uit een 7 koppige groep jongeren met de gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Zij gingen deze uitdaging met ons aan. Zowel samen als ook apart werden er maar liefst 15 pophits ten gehore gebracht. De avond was een daverend succes.


                            Coverband " On the Side " neemt  het applaus in ontvangst


                                        Alle filmpjes zijn te vinden op ons youtube kanaal: klik hier

                                                        Voor alle foto's klik hier

Grote Processie Schaesberg  2 juni 2013

 

De weergoden waren deze keer goed gezind zodat de processie zijn doorgang kon hebben.Het was  onze derde deelname aan de processie van Schaesberg. Een traditie die in ere wordt gehouden door bijna alle Schaesbergse verenigingen.

                                                                        Voor alle foto's klik hier

Repetitiedag in Ubachsberg 18 Mei 2013

 

We zitten midden in de voorbereiding voor onze 9e editie van het Somers-zomerconcert waar we samen met Coverband "On the Side "uit Heerlerheide op zaterdag 22 juni een avondvullend pop programma gaan brengen. Aangezien er voor de fanfare 10 muziekwerken op het programma staan, werd er een repetitiedag gehouden in de fanfarezaal "De auw sjoeël" /Ubachsberg.


                                                                    Voor alle foto's klik hier

Jeugd,sport en cultuurdag 26 April 2013

 

Deze 3e editie van Jeugd,Sport en Cultuurdag stond in het teken  van nationale  "koningsdag".
In landgraaf kregen 700 leerlingen van alle basisscholen de mogelijkheid om kennis te maken met 2 culturele aktiviteiten/verenigingen en 2 sport aktiviteiten.Wij als fanfare deden voor de 2e keer mee en hebben ook nog tijdens de opening even het Wilhelmus gespeeld(met maar 3 muzikanten). Onze workshops waren een groot succes.De kinderen hebben veel gemusiceerd maar vooral veel gelachen en plezier gehad. Niet alleen was dit duidelijk te zien maar kregen we aan het eind ook positieve terugkoppeling van enkele leerkrachten.

     Dirigent,Voorzitster en Pennigmeester op het podium om het "Wilhelmus" te spelen.
                                                                  Voor alle foto's klik hier

 

Eindpresentatie Klinkend Perspectief 24 april  2013

 

De 2e eindpresentatie was samen met de leerlingen van OBS De Carrousel. In bijzijn van de directeur van de Muziekschool Parkstad, de juf van de school, de ouders en de fanfare,lieten de kinderen weer horen en zien wat zij het afgelopen jaar geleerd hebben. Ook stond er een solistisch optreden op het programma, mocht een kind het orkest dirigeren en musiceerden alle kinderen samen met de fanfare.De foto's staan op de mediapagina en hier een korte videoclip van deze leuke avond

                           

                                    

 

            Vervolg Archief klik op Nieuws Archief 2013