archief  nieuws uit 2010

Kerstconcert bij Zorgcentrum Heereveld
                                 

 

Zondag 12 december gaven wij ons traditioneel kerstconcert in Zorgcentrum Heereveld.Om 15.00 uur werden de bewoners een programma aangeboden met mooie kerstmuziek.Maar zoals altijd werden de bewoners ook actief betrokken bij het hele gebeuren.immers het is en blijft ons doel om deze mensen een gezellige, ontspannen middag te bezorgen vol mooie muziek, warme kerstsfeer en humoristische accenten.

     

 

Patroonsfeest H.Barbara
                                 

 

Zondag 5 december vond onze jaarlijkse familiedag plaats ter ere van onze patroon heilige , de H.Barbara.de dag begon met het muzikaal opluisteren van de H.Mis en aansluitend ging het bestuur naar het kerkhof om een krans te leggen voor onze overleden leden.De baare weersomstandigheden lieten een muzikale rondgang niet toe  en zo zaten we al snel aan de koffietafel.tijdens de feestvergadering werden het Damescomitee, de dirigent en enkele steunende leden, bedankt voor de inzet die zij hebben voor de fanfare.Zij ontvingen uit handen van onze interim-voorzitter, Tamara van der Lenden,een presentje.Onze 3 jubilarissen boden de fanfare een nieuw concertwerk aan dat symbolisch werd overhandigd aan een lid van de muziekcommissie,Geordy van Bussel    

 

Landgraaf Musiceert Solistenconcours
                  zondag  21 november

 

Afgelopen weekend organiseerde Fanfare Elisabeth Groenstraat,onder auspiciën van Stichting Landgraaf Musiceert, het 8e Landgraaf Musiceert Solistenconcours waarbij deze keer 21 muzikanten uit heel Landgraaf lieten horen wat men muzikaal in zijn mars had.Er deden die middag ook 4 leden van onze fanfare mee.Als kwartet traden op Peter Frings,Pascal van Neer,Dominique Steins en Erik Stevens. In de 1e divisie behaalden zij, met 89 punten, de op een na hoogste score van de dag.Zij kregen naast de oorkonde dan ook de divisie beker
   

onze dirigent benoemd tot lid van de orde van Oranje -nassau

 

zaterdag 30 oktober werd onze dirigent Math Somers benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau. In bijzijn van Wethouder Leunessen, het Oranjecomité en alle gasten, reikte de onlangs aangetreden Burgemeester Vlecken, zijn eerste onderscheiding uit, tijdens de zeer druk bezochte receptie die de fanfare had in kader van haar 60 jarig bestaan. Math ontving zijn onderscheiding omdat hij zich inmiddels bijna 25 jaar heeft ingezet als dirigent bij meerdere muziekverenigingen in binnen-en buitenland.Sinds 1986 is hij als dirigent verbonden aan onze vereniging die hij in 1999 omvormde tot een fanfare. Dankzij zijn aanhoudende inzet wist Math de fanfare  met name de afgelopen 10 jaar weer tot bloei te brengen nadat het ledental fors was teruggelopen. hetzelfde succes van aanwas van leden wist hij de afgelopen drie jaar te bewerkstelligen bij de Koninklijke Fanfare St.Joseph Heerlerheide

  

                                                    

 

Uitnodiging voor receptie

 

Fanfare St.Barbara G.A. nodigt iedereen uit voor haar receptie op zaterdag 30 oktober 2010 t.g.v. haar 60 jarig bestaan. locatie: verenigingslokaal 't Berbke, Moltweg 31 te landgraaf,tijd: 18.30 uur tot20.00 uur

Tevens huldigen wij onze jubilarissen, Linda Bloem, 25 jaar lid, Tiny Baumler, 25 jaar lid en erik Stevens, 12,5 jaar lid.
Na afloop is er een feestavond met D.J. Maurice Mocci en een spetterend optreden van de welbekende Parkstad Jodler, waar wij u graag voor uitnodigen


                          Bestuur, dirigent en leden hopen u te mogen begroeten!

 

Wijkfeest Woonmaatschappij Hestia Groep

 

Hestia Groep vierde zaterdag 25 september haar 10 jarig bestaan.Dit werd gedaan in combinatie met de Nationale Burendag.Op diverse plekken in de wijken van Landgraaf werd er door Hestia fesitiviteiten georganiseerd voor de buurtbewoners. Onze fanfare werd  gevraagd om in de wijk Schaesberg een muzikale bijdrage te leveren op het VVS terrein bij Megaland.Na ons optreden opende Burgemeester Janssen samen met Jack Vinken, directeur Hestia groep, de festiviteiten.

 

                                 
                     Burgemeester Janssen tijdens zijn laatste officiële optreden
                     als Burgemeester van Landgraaf

7e Somers-zomerconcert Jubileum editie

 

Fanfare St.Barbara G.A.organiseerde op zondag 13 juni haar 7e Somers-zomerconcert in de mooie ambiance van Partycentra "het Streeperkruis" in Schaesberg. 's Morgens begeleidde de fanfare nog 2 Basisscholen waar de leerlingen de Communie deden. Om 09.00 uur Basisschool de Wissel en om 11.00 uur Basisschool Kakertshöfke.Tussen de bedrijven door verzorgde het Damescomitè een stevig ontbijt voor de leden.Aansluitend om 12.45 uur werd door fotograaf Wim Smeets een nieuwe groepsfoto gemaakt ter ere van ons 60 jarig bestaan.

Om 15.00 uur stond het Somers-zomerconcert op het programma en opende koninklijke Fanfare St.Jospeh Heerlerheide deze middag met haar bijdrage.

Daarna was het de beurt aan Troubadour Sjef Diederen, het Orkest de Belvauer Jonge en onze eigen fanfare.Het in grote getale aanwezige publiek kon genieten van bekende limburgse liedjes en polka's omhuld met fanfare muziek.We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag.


                Sjef Diederen en de Belvauer Jonge samen met onze fanfare

                                                   klik hier voor de foto's
Film Sjef Diederen en onze fanfare met "hei is het gezellig"en "geneet van het Leeve".
Film Belvauer Jonge met de fanfare met Borsichka Polka en Trompetten Echo

 

Geweldig optreden op Binnenhof en in de Ridderzaal in Den Haag

 


                      Hare Majesteit Koningin Beatrix begroet ons Fanfare orkest

Woensdag 21 April vertrokken we vanuit Landgraaf naar Den Haag om daar het 200 jarig Bestaan Staatstoezicht op de Mijnen muzikaal te omlijsten. We kunnen terugkijken op een geweldige, onvergetelijke en unieke dag.Om 14.00 uur hebben we diverse marsen gespeeld in opwachting van de gasten die een uitnodiging hadden voor de viering in de Ridderzaal.Ook onze Wethouder Harry Leunessen mocht deze viering in de Ridderzaal bijwonen. Als laatste gast arriveerde Minister van Economische Zaken, Mevr Maria van der Hoeven.Zij sprak ons in het Limburgs Dialect toe en bedankte ons voor onze komst. Om 15.00 uur stonden we opgesteld voor de hoofdingang van de Ridderzaal om de komst van Hare Majesteit de Koningin muzikaal op te luisteren.
Nadat de Burgemeester van Den Haag haar welkom heette, draaide Hare Majesteit zich om en knikte naar onze muzikanten en naar onze Tambourmaitre.
Aan het eind van de officiële viering hadden wij ons voor de deur van de Ridderzaal opgesteld.De Ceremoniemeester kondigde ons aan en we marcheerden muzikaal naar binnen om op het podium,voor meer dan 300 gasten het mijnwerkerslied"De Steigermars" ten gehore te brengen.
Op vrijdag 23 April ontving Wethouder Leunessen een telefoontje van de Heer de Jong,Inspecteur Generaal van het Staatstoezicht op de Mijnen.Hij sprak zijn grote waardering uit voor het optreden van Fanfare St.Barbara G.A..Ook vertelde hij dat iemand van het Kabinet der Koningin hem had gebeld om hem namens de Koningin te bedanken voor het voortreffelijk programma, en in het bijzonder voor het optreden van de fanfare. Koningin Beatrix wilde dat uitdrukkelijk de boodschap werd overgebracht dat het optreden van de fanfare voor haar het hoogtepunt was geweest.Een mooier compliment kan onze vereniging niet krijgen!


Dirigent Math Somers ontvangt de gelukwensen van de koningin voor het mooie en geslaagde optreden

Een historisch moment voor Fanfare St.Barbara G.A.Voor meer foto's klik hier

Ook enkele familieleden hebben foto's gemaakt: Foto's van Robert van Bussel, Foto's van Henk Munnichs,Foto's vanuit de Ridderzaal, foto's van Sanne Theeuwen,foto's van Gera Nieland,foto's van ANP


We zijn trots op onderstaand bericht:
"Hallo Muziekvrienden, ik had zojuist de heer de Jong,Inspecteur-Generaal van het Staatstoezicht op de Mijnen aan de lijn.Hij belde mij om mij te vertellen dat de waardering voor het optreden van Fanfare St.Barbara erg groot was.Hij was erg blij dat hij het advies had opgevolgd van één van zijn medewerkers om de fanfare uit te nodigen met het verzoek om de jubileumviering muzikaal te komen opluisteren.Achteraf gezien was dat een gouden greep,zo vertelde hij mij.Ook vertelde de heer de Jong mij dat iemand van het kabinet van de koningin hem had gebeld om hem namens de koningin te bedanken voor het voortreffelijk programma, en in het bijzonder voor het optreden van de fanfare.Koningin Beatrix wilde dat uitdrukkelijk de boodschap werd overgebracht dat het optreden van de fanfare voor haar het hoogtepunt was geweest..." Kan de dag nu nog stuk?Dacht het niet! Met muzikale Groet, Wethouder Harry Leunessen

 

3e Lenteconcert in teken van 180 jaar St.Barbara

 

Fanfare St.Barbara G.A. organiseerde op zondag 11 April haar 3e Lenteconcert in de mooie Harmoniezaal op het Sunplein te Nieuwenhagen.Elk jaar probeert de fanfare een bepaald thema te geven aan haar Lenteconcert.Dit jaar stond deze middag geheel in het teken van haar 60 jarig jubileum

Tijdens de voorbereidingen voor deze speciale middag kwam Fanfare St.Barbara G.A. op het idee om 2 bevriende fanfares uit te nodigen die niet alleen naamgenoot zijn maar zelf ook haar diamanten jubileum vieren en gevestigd zijn in Regio Parkstad.Hierdoor ontstond de unieke situatie  dat 180 jaar St.Barbara samen kwam in een concertmatinee.
Fanfare St.Barbara Heilust uit Kerkrade opende de middag met haar deelname. Zij werden gevolgd door de Drumband en het fanfare orkest van Fanfare St.Barbara Langenberg uit Brunssum.
Onze eigen fanfare sloot deze middag af. Ons programma bevatte enkele nieuwe werken waarbij 3 jonge solisten ten tonele kwamen. Janno Franssen, Pascal van Neer en Ian van Bussel vertolkten een gedegen solistisch optreden tijdens "One moment in Time" van Whitney Houston.
In Bijzijn van Burgemeester Janssen, diens echtgenote en de Wethouder van Cultuur Dhr Harry Leunessen werd het publiek getrakteerd op een mooie mix van typische fanfarewerken,solistisch optredens en populaire concertwerken.  Foto's van deze middag klik hier

 

Goedendoelenaktie:de Telefoongids

 

                                      

Zoals iedereen weet,zijn we de afgelopen maanden ontzettend druk bezig geweest met het verzamelen van stemmen voor de Goededoelenaktie van de Telefoongids/Goudengids.We kunnen met trots constateren dat er maar liefst 578 mensen op ons orkest gestemd hebben.Hierdoor kwamen qua behaalde stemmen op een vierde plek terecht.Nu moesten we afwachten wat voor bedrag de jury ons zou toekennen.Dit zou gedaan worden aan de hand van het aantal stemmen en de argumenten bij die stemmen.Binnen een week kwam het verlossende woord: de jury heeft de "maatschappelijke relevantie" laten  mee wegen en bekroonde de fanfare uiteindelijk met een 5e plaats en deze beoordeling van de jury leverde ons een cheque op van €2000,-

Inmiddels zijn we druk bezig met het verkrijgen van een offerte van Janfré Uniformen Maastricht om de broodnodige extra uniformen te bestellen en daar deze best duur zijn, komt dit bedrag wel erg  goed van pas!
Langs deze weg bedanken we iedereen die een stem op ons heeft uitgebracht.Een speciaal woord van dank aan de inwoners van de wijk Kakert die zo massaal achter haar fanfare heeft gestaan.

 

Carnaval 2010

                                    foto gemaakt door Wim Frenken
Carnavalsdinsdag was het weer ons goed gezind.na dagen van sneeuw en kou, scheen de hele dag de zon over Landgraaf.De optocht werd daardoor nog aangenamer en gezelliger.Onze nieuwe carnavalspakken kwamen in dit mooie weer ook beter tot zijn recht.Na de optocht begon om 17.00 uur de jaarlijkse kindercarnavals middag in het Berbke.Maar liefst 25 kinderen uit de wijk sloten de carnaval goed af, met een gezellige middag van hossen en springen
  

            foto gemaakt door Wiel Abraas, www.abraas.nl