archief  nieuws uit 2009

Kerstoptredens in Waubach
                               

 

Zondag 14 december had onze fanfare 2 optredens op de planning staan.Enkele leden van onze fanfare speelden in ensembles kerstliederen tijdens de kerstmarkt in Waubach en aansluitend vervolgde het fanfareorkest haar kerstaktiviteiten bij Zorgcentrum Heereveld. Hier trakterenb we de bewoners al enkele jaren op een mooi kerstprogramma
 

 

Aansluitend verzorgde het gehele orkest om 15.00 uur haar traditioneel kerstconcert bij de bewoners van Zorgcentrum Heereveld.De kerstsfeer werd verhoogd met mooie kerstliederen en leuke meezingers.De bewoners hebben zichtbaar genoten.


                                                       voor meer foto's klik hier

 

Patroonsfeest H.Barbara
                                 

 

De Fanfare kan terugkijken op een heel bijzonder en gezellig patroonsfeest ter ere van de H.barbara. Op zondag 6 December werd deze feestdag begonnen met het muzikaal opluisteren van de H.Mis in de  H.Barbara kerk.Aansluitend was er de kranslegging en een kleine muzikale rondgang


 
                                             De Fanfare tijdens de rondgang 

Tijdens de feestvergadering werden 2 jubilarissen Dhr Jo Frings en Mevr.Carin Somers intern gehuldigd gehuldigd met hun 30 jarig lidmaatschap en tot ieders verbazing,vond de Sint met zijn Pieten toch de weg naar ons vernigingslokaal en bezorgden iedereen een onvergetelijke middag die afgesloten werd met een overheerlijk chinees Buffet


  De Sint met zijn Pieten hadden voor menig lid van de fanfare iets bijzonders in petto

                                                Voor alle foto's klik hier

 

Landgraaf Musiceert Solistenconcours
                  zondag  22 november

 

Afgelopen weekend organiseerde Harmonie St.Caecilia Nieuwenhagen,onder auspiciën van Stichting Landgraaf Musiceert, het 7e Landgraaf Musiceert Solistenconcours waarbij deze keer 23 muzikanten uit heel Landgraaf lieten horen wat men muzikaal in zijn mars had.Er deden die middag ook  3 solisten van onze fanfare mee.
Thimo Franssen behaalde op kleine trom in de 5e Divisie 79 punten
Pascal van Neer behaalde op saxofoon in de 4e Divisie 78 punten. Voor beiden was dit hen eerste deelname aan een solistenconcours en kan men trots zijn op deze prestatie.
Desirée Somers behaalde in de 4e Divisie op kleine trom 81 punten.Met haar optreden kraag zij van de jury de hoogst aantal punten van die Divisie en won daarmee de divisie beker.

        Desirée Somers met de gewonnen beker uit de 4e Divisie.


        Optreden van Desirée somershttp://www.youtube.com/watch?v=DYLjM4-gyPE
 

Voorspeelmiddag Zondag 15 november

Elk jaar organiseert de fanfare een middag waarbij vooral de leerling muzikanten kunnen laten horen wat men het afgelopen jaar geleerd heeft tijdens de gevolgde muziekopleiding. In bijzijn van familie  en vrienden speelden 12 solisten hun solo's tijdens deze voorspeelmiddag.Elke solist ontving uit handen van de examinator en muziekleraar een rapport.De 3 muzikanten met het hoogste gemiddelde ontvingen een beker.

Kyra van der Lenden,Lynn van Bussel en Thimo Franssen met de bekers in handen

                                                voor meer foto's klik hier

                                                   

Geslaagde 5e Jeugdkamp

 

Het jaarlijks Jeugdkamp onderging haar 1e lustrum. Wederom vertrok de groep naar het Duitse brachelen, waar de jeugdcommissie van vrijdag 23 oktober tot  zondag 25 oktober een geweldig weekend gepland had, vol met leuke spellen, zeskamp, dropping en het traditioneel kampvuur.De organisatie kijkt terug op een goed georganiseerd jeugdkamp met veel gezelligheid.                        
                                              Voor meer foto's klik hier!

Herfstconcert in Nederweert

 

Zondag 18 oktober waren we, op uitnodiging van onze  muzikale vrienden Harmonie St.Joseph Nederweert, om 09.30 uur met de bus vertrokken naar het gemeenschapshuis de Pinnenhof.Daar hadden we samen met de Harmonie een optreden tijdens hun Herfstconcert.Stipt om 11.00 uur gingen de gordijnen open en begon ons concert. Het is een gevarieerd en gezellig concert geworden.Complimenten aan de dirigent en de muzikanten van ons fanfareorkest voor de mooie uitvoering en een bijzonder woord van dank aan onze vrienden uit Nederweert voor hun warme ontvangst.Voor menig muzikant van ons was dit hun eerste concert ver buiten Landgraaf!


Onze fanfare in aktie in Gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert                                  
                          Deel1 en deel 2  Filmcompilatie van Herfstconcert:
               http://www.youtube.com/watch?v=sYBjrAiI6gs
     
    http://www.youtube.com/watch?v=Ige7RNJfobI
 

Muzikale verrassing voor de wijk

 

Onze vereniging heeft een goed muzikaal seizoen achter de rug en sloot dit af met een verrassing voor enkele inwoners uit de wijk. Naast haar gewone optredens heeft de fanfare het uitdragen van haar sociale functie in de wijk Kakert hoog in haar vaandel staan.De vereniging ziet het als haar taak om bij te dragen aan het verbeteren van de leefbaarheid en gezelligheid van deze wijk en in het kader daarvan, gaf de fanfare op woensdag 1 juli , als afsluiter van haar muzikaal seizoen, een open-air repetitie met aansluitend een mini concert voor de bewoners van de Flats aan de Moltweg, Dr Poelshof. Zo kon men de nieuwe bewoners welkom heten en de sociale contacten met de oude bewoners verstevigen. Op het gezellige Binnenhofje liet de fanfare aan de mensen horen hoe men repeteert en wat zij zoal in mars heeft. De bewoners van de flats genoten zichtbaar van deze leuke verrassing. het werd zelfs zo positief ontvangen dat vde fanfare heeft besloten om dit in de toekomst zeker te herhalen


               
                                             

traditoneel Somers-zomerconcert wederom een succes

 

Ons befaamd Somers-zomerconcert van zondag 21 juni mag gerust een succes worden genoemd.Hoewel er die zondag in Landgraaf op diverse plaatsen aktiviteiten en concerten georganiseerd waren, vonden genoeg mensen de weg naar partycentra het Streeperkruis om samen met ons en Koninklijke Fanfare St.Jospeh Heerlerheide een gezellige middag te beleven.Ook Wethouder leunessen, als gepassioneerd hafa muziekliefhebber, was traditie getrouw aanwezig.De beiden fanfare orkesten staan onder leiding van dirigent Math Somers en presenteerden een gevarieerd programma en met onze voorzitster als speaker is het publiek verzekerd van een ludieke aankondiging van deze gezellige matinee

Onze fanfare in actie: Voor meer foto's klik hier
 


 

Workshop voor Basisschool Kakertshöfke

 

Vrijdag 29 mei en 12 juni verzorgde onze fanfare 4 workshops voor de groepen 5/6 en 7/8 van Basisschool Kakertshöfke. De 1e vrijdag kregen de kinderen enkele basis begrippen geleerd in de muziek en werden enkele orkestvormen uitgelicht. Daarnaast werd een fragment uit Petertje en de Wolf gedraaid waarbij duidelijk werd dat je met muziek een verhaal kunt vertellen en personages uitbeelden.
De 2e workshop ging specifiek ove de dirigent en het fanfare orkest.Onze dirigent liet de kinderen aan de hand van een repetitie zien wat een dirigent allemaal doet en daarna mochten de kinderen het orkestje zelf dirigeren, dit tot grote hilariteit bij de kinderen.Als afsluiter werd de dvd getoond over onze eigen fanfare.het was wederom een leerzame ervaring


                           
                                              alle foto's: klik hier

Voorjaarsconcert bij Fanfare Abdissenbosch

                                         

Zondag 26 April namen we op uitnodiging van Fanfare Abdissenbosch deel aan haar Voorjaarsconcert in de zaal de Residentie in Abdissenbosch.Om 15.00 uur opende wij deze middag met een bijzondere aankondiging ondersteund met het muziekwerk Rythm Forever.

Ons programma bevatte vele nieuw ingestudeerde muziekwerken met diverse thema's zodat er voor het aanwezige publiek een afwisselend programma te beluisteren viel.Met het werk "Pie Jesu" van Andrew Loyd Webber wisten onze solisten Peter Frings op bugel en Erik Stevens op trombone, de spanning zodanig op te bouwen dat het helemaal stil was in de zaal.

                        Onze solisten Erik Stevens en Peter Frings
 

Lenteconcert met v.d.Kreeke Brass Band Limburg

 

Zondag 29 Maart jl was ons 2e Lenteconcert.Dor het overlijden van onze beheerder en steunend lid Hans Bloem op dinsdag 24 Maart, viel ons eigen concert deelname uit.Dit veroorzaakte een probleem in de programmering wat echter spontaan werd opgelost door het ander fanfare orkest van onze dirigent, de Koninklijke Fanfare St.Joseph Heerlerheide. Zij gingen op ons verzoek in om onze plaats in te nemen en wisten in een kort bestek van maar 4 dagen hun leden op te trommelen om het publiek een mooi muzikaal programma te bieden.Onze dank naar hen toe is groot.Dit bewijst dat er gelukkig nog vriendschappen bestaan onder muziekverenigingen.Deze middag  speciale concertmiddag werd dan ook als eerbetoon opgedragen aan Hans Bloem.

v.d.Kreeke Brass Band Limburg, het welbekende regio orkest, bood de mensen een mooi programma aan op muzikaal hoog niveau met schitterende solistische optredens en typische brassband werken.


Koninklijke Fanfare St.Joseph Heerlerheide.
Filmpje Rivierencyclus


v.d.Kreeke Brass Band Limburg in aktie
filmpje Harelquin met solist Renato Meli


Carnaval 2009

                                 
           

Afgelopen weekend had de vereniging diverse carnavalsaktiviteiten.Zaterdag 21 Februari liep een afvaardiging van de fanfare op speciaal verzoek van C.V.De Parkstadböck als de "hofkapel" van stadsprins Maurice II de kindercarnavalsoptocht van Landgraaf. s'Avonds vond de traditionele carnavalsavond plaats met een spetterend optreden van de welbekende  Sjpass-kapel "de Trek-zek".Zij kregen het verenigingslokaal swingend aan het wankelen.De aanwezige gasten genoten van een mooie avond.

Kinderoptocht Landgraaf, foto van www.carnavalsfotograaf.nl
  
Stadsprins Maurice II geniet en Sjpasskapel de Trek-zek in Aktie

Carnavalsdinsdag 24 Februari liepen we met startnummer 10 de grote optocht van Landgraaf.Onze eigen Erik Stevens had het winnend LCMK lied van 2009 van OBS De Carrousel speciaal voor ons gearrangeerd zodat wij als enige fanfare de landgraafse Sjlager "Ing kier in t joar" tijdens de optocht hebben gespeeld.Ook hadden we een jarige in ons midden, bugelist Ian van Bussel, is die dag 15 jaar geworden en ontvang aan het eind van de optocht van ons een persoonlijke serenade waardoor alles een extra feestelijk tintje kreeg.Na de optocht kregen we tijdens de kindercarnavals middag bezoek van Prins Dylano 1 van voetbalvereniging Nec92, die samen met zijn klasgenoot Desirée Somers hun winnend LCMK lied voor de aanwezige kinderen live zongen.
Registratie filmpje van ons tijdens  optocht Landgraaf

enkele van onze optochtfoto's hebben we gekregen van www.abraas.nl, www.carnavalsfotograaf.nl en Dhr.Wim Frenken

De jarige Ian van Bussel en Prins Dylano zingt met Desirée het winnend LCMK lied
                            Voor alle foto's klik hier